Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Nu even nu

  Liggen stress en misschien wel een burn-out bij jou op de loer? Snak jij naar de zomervakantie, omdat je dan een paar weken vrij bent? Dan is het de hoogste tijd om weer evenwicht en rust in je dagelijks bestaan te krijgen, zodat je niet hoeft te wachten op de volgende rustperiode. Wanneer je op een positieve manier leert omgaan met zaken waar je geen invloed op hebt, geeft dat een heleboel rust. En dat kun je bereiken met mindfulness.

  Met behulp van mindfulness kun je leren om je te focussen op het ‘hier en nu’, waardoor je een stuk ontspannender wordt. Elke dag heeft mooie momenten voor jou, en die zijn stressvrij. Door daar bewust bij stil te staan, kun je beter omgaan met stress, en leer je genieten en ontspannen in het dagelijks leven. Zo creëer je een ‘lichter’ leven. Je doet oefeningen die je direct in de praktijk kunt toepassen, en je krijgt oefeningen mee die je thuis kunt doen. Het resultaat van de training: meer ruimte, meer keuzevrijheid en meer tevredenheid en regie over je leven.

  Niet zweverig

  Veel mensen denken dat mindfulness iets heel zweverig is, maar het is juist een heel praktische training. En het mooie eraan is dat iedereen het kan leren: zelfs kinderen!

  Opmerkzaamheid

  Wat betekent ‘Mindfulness’ eigenlijk? De vertaling uit het Engels is ‘opmerkzaamheid’. Jon Kabat-Zinn, de ontwikkelaar van de MBSR training, heeft de volgende definitie van Mindfulness opgesteld: ‘Mindfulness houdt in dat je aandacht geeft op een speciale manier: doelbewust, op het moment zelf, en zonder oordelen.’

  Een mindful cadeau voor jezelf

  In de officiële Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training bij Westers Consult, oefen je in 8 bijeenkomsten mindfulness, én leer je mindfulness toe te passen bij het verminderen van stress en het vergroten van vertrouwen. Ook kom je meer in verbinding met wie je bent. De groepstraining biedt de mogelijkheid om onderlinge ervaringen in de groep uit te wisselen, waardoor je ook weer van elkaar kunt leren. Herkenning en steun zijn vaak erg fijn! Wilma Westers: ‘Voor iedereen die ervoor kiest om tijd vrij te maken om mindfulness te oefenen is deze training geschikt. Naast de bijeenkomsten volgen, is elke dag oefenen belangrijk. Doe dit met een open en vriendelijke houding, én met geduld. Dit vraagt inspanning, en het is vooral een kwestie van doen!’

  Op 28 mei 2018 start er weer een nieuwe training! Neem contact op met Wilma voor meer informatie.

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply