Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ik heb het nu leren loslaten
  Rate this post

  Slapeloze nachten had ik van het niet weten wat ik wil met mijn leven, waar mijn leven heen zal gaan en ik voelde dat de situatie nu wel zo erg is dat er iets moest gebeuren, maar wat? Eigenlijk wil ik liever niemand tot last zijn en ook liever niet speciaal vrij nemen van mijn werk, maar alleen eruit komen lukt me maar niet.

  Na een paar weken merkte mijn baas dat er toch iets speelde en logisch; ik was mezelf niet, mijn prestaties gingen achteruit en ik was fysiek aanwezig, maar mentaal zat mijn hoofd bij andere dingen. We hebben een gesprek gehad en mijn baas weet over mijn onstuimige tienerjaren en dat ik hiervan afstand heb gedaan. Zo ben ik verhuisd om een nieuw leven te beginnen, maar had nog eigenlijk veel moeite met wie ben ik nu? Waar wil ik heen? En wat als mijn oude leven zich op één of andere manier nog zou achterhalen? Daarnaast zag hij veel potentie in mij en dat dit mij tegenhield om te groeien in mijn vak. Zodoende hebben wij afgesproken dat ik hulp zou gaan zoeken.

  Mijn baas adviseerde mij dus hulp te zoeken en hiervoor kreeg ik speciaal de maandagvrij om ermee aan de slag te kunnen gaan. Niet wetende wat er allemaal aan aanbod is was de meest logische stap natuurlijk een psycholoog bellen en een afspraak maken. Bij het intake voelde ik al dat dit niet mijn ding helemaal was. Ik ben namelijk niet zo een prater als het gaat om mijzelf en mijn gevoelens en laat staan dit te vertellen aan een vreemde ongeacht de scholing, professie of achtergrond. Zij stelde mij voor om te kijken naar een therapievorm waarbij je dit soort vraagstukken zonder heel diep te hoeven praten te zoeken. Mijn probleem was wel duidelijk geworden: het is dus eigenlijk zo dat ik mijn verleden geen plek kon geven en daardoor niet durfde te kijken naar mijn toekomst.

  Op internet heb ik trauma hulp, verleden los laten en dat soort termen opgezocht. Omdat ik het belangrijk vind dat dingen concreet worden uitgelegd en worden onderbouwd heb ik diverse therapievormen bekeken, gelezen en reacties bekeken. Zo las ik ook over EMDR waarbij dit voor mijn gevoel het meest aansluit op de manier hoe ik geholpen wil worden. Ik kan niet oordelen voor een ander, maar ik wens wel iedereen het resultaat toe dat ik hiermee heb bereikt. Zo kan ik nu heerlijk slapen, heb ik enorme stappen gemaakt in mijn carrière en langzamerhand durf ik zelfs weer wat na te denken over mijn verleden met een andere blik zonder dat dit pijnlijk is en me weer terug brengt naar hoe rot en anders ik mij toen was als mens.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply