Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Oedeemtherapie heeft mijn klachten enorm verlicht’
  Rate this post

  Na afloop van mijn hele behandeltraject tegen borstkanker, ging ik ervan uit dat ik mijn gewone leventje weer kon oppakken. Ik was geopereerd, had een intensieve nabehandeling gehad en nu was alles achter de rug: ik was genezen. Alles zou weer bij het oude zijn. Maar niets was minder waar.

  Afgezien van de vermoeidheid die ik nog wel ervaar, kreeg ik opeens ook andere klachten. Eerst had ik het nog niet eens zo in de gaten. Mijn geopereerde borst werd harder en wat dikker. Ik had een zwaar en stijf gevoel in mijn bovenarm en in mijn oksel, en na een paar weken kreeg ik ook wat pijnklachten in mijn schouder, wat mij behoorlijk beperkte in mijn doen en laten.

  Lymfoedeem
  Toen ik voor het eerst weer naar het ziekenhuis moest voor controle, constateerde de mammacareverpleegkundige onmiddellijk dat ik lymfoedeem had. Ze raadde me aan om zo snel mogelijk met oedeemtherapie te beginnen. Ik nam meteen contact op met een huid- en oedeemtherapeut bij mij in de buurt die erg goed aangeschreven staat, en sindsdien ben ik onder behandeling bij Iris.

  Oedeemtherapie
  Door de operatie en de bestraling die ik heb gehad, is het lymfklierstelsel in mijn lichaam beschadigd en wordt overtollig vocht niet goed meer afgevoerd. In het begin kwam ik twee keer in de week bij Iris, die met speciale massagetechnieken ervoor zorgde dat het vocht uit mijn borst werd afgevoerd. Daarbij deed ze een speciale bindweefselbehandeling om mijn borst zachter te krijgen en mijn oksel soepeler.
  Wat ik als heel prettig ervaren heb, is dat er echt naar mijn klacht werd geluisterd. Er was veel ruimte om mijn verhaal te doen en vanwege mijn pijnklachten in de schouder is er ook nog overleg geweest met een fysiotherapeut.
  Toen bij mij een optimaal resultaat was bereikt, is er afgebouwd en werd mij geleerd hoe ik het zelf kan bijhouden. Ik had er niet op gerekend dat mijn ziekte nog een ‘staartje’ zou krijgen, maar de oedeemtherapie heeft mijn klachten wel enorm verlicht en ik ervaar duidelijk minder beperkingen.

  Annette (43)

  Tips van de huid- en oedeemtherapeut
  Tip 1: Draag bij oedeem geen knellende kleding of lingerie
  Tip 2: Blijf voldoende in beweging!
  Tip 3: Blijf trouw aan zelfmanagement

  ‘Ons werk geeft ons veel voldoening!’
  Marieke, Iris en Arlette zijn deskundige en ervaren huid- en oedeemtherapeuten. ‘Door ons veelzijdige beroep kunnen we voor veel mensen wat betekenen en positieve gezondheid in al haar facetten zo goed mogelijk nastreven. Uit het verbeteren van huid- en oedeemproblemen en het bereiken van merkbare resultaten halen wij veel voldoening.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply