Rate this post
 • Oefen druk uit voor ontspanning
  Rate this post

  Heb jij ook weleens een helm of band om je hoofd gehad die zo ontzettend strak zat, dat het voor pijn zorgde? Het liefst trok je het object zo snel mogelijk van je hoofd af. Dat knellende en drukkende gevoel is het niet waard. Maar wat als je het object dat de pijn veroorzaakt niet van je hoofd kan afhalen? Wat als de pijn er aan de binnenkant altijd is?

  Dan spreken we ook wel van hoofdpijn. Een vervelend fenomeen, dat helaas wel vaak voorkomt. Iedereen heeft af en toe last van een drukkende of stekende pijn in het hoofd. Je zit bijvoorbeeld ontzettend lang achter je laptop of bent gestrest van werk. Zolang de hoofdpijn aan het einde van de dag maar verdwijnt. Wanneer dit niet het geval is en het langdurig blijft opspelen, sta ik voor je klaar.

  Weinig aandacht
  In de reguliere zorg wordt er weinig aandacht besteed aan hoofdpijnklachten. Je krijgt op zijn minst een pilletje voorgeschreven om de pijn te verzachten. Wanneer het middel nog geen resultaat geeft, wordt er al snel een zwaardere medicatie toegevoegd. Dit is vaak de laatste stap, op medisch gebied, die er gezet kan worden. Het wordt dan een kwestie om ermee te leren leven. Zodra je tot dit punt bent gekomen, is het mogelijk om de volgende stap bij mij te zetten. Er is namelijk meer mogelijk dan je denkt. Ik zet graag acupressuur in.

  Baat het niet, schaadt het niet
  Acupressuur is eigenlijk een ‘baat-het-niet-schaadt-het-nietbehandeling’, als je weet wat je doet. Er worden geen medicijnen of andere onnatuurlijke middelen ingezet. De massagebehandeling is geheel natuurlijk. De behandeling haalt de kracht uit de speciale drukpunttechnieken met de handen. Bij hoofdpijn ga ik voornamelijk aan de slag van je middenrug tot aan je hoofd. Maar het is ook belangrijk om aandacht te besteden waar de hoofdpijn zich bevindt of wat voor soort hoofdpijn het is. Door de goede drukpunten te raken, wordt de spanning verwisseld in ontspanning. Je hoofd komt tot rust en dat zal de pijn verminderen.

  Het is mogelijk dat na de behandelingen de klachten kunnen verergeren. Schrik hier niet van! Dit is een normale reactie van je lichaam. Bijt door de zure appel heen en voor je het weet komt de verlichting tevoorschijn.

  Bas Rijnbout

  Thailand
  Masseur Bas Rijnbout gaat geregeld naar Thailand om zijn kennis rond massages te vergroten, waaronder de inzet van massage bij trauma’s, acupressuur (onder andere bij zwangerschapsklachten) en ontspannende Thaise oliemassages. In iedere editie van ForYou Magazine deelt hij deze kennis.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply