Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (2 stemmen)
 • Oefen je mindful in 3 stappen
  4/4 - (2 stemmen)

  Word je meegesleept door gepieker? Overspoeld door emoties? Verdwijn je ­helemaal in je werk? Stop dan een ­moment. Nu! Onderbreek waar je mee bezig bent en volg deze 3 stappen.

  Stap 1: Check in
  Ga rechtop zitten en sluit je ogen. Richt je aandacht naar binnen en vraag je af: Wat ervaar ik op dit moment? Welke gedachten en gevoelens heb ik? Wat voel ik in mijn lichaam? Merk simpelweg op hoe het nu is, ook als het niet aangenaam is.

  Stap 2: Adem
  Breng nu je volle aandacht naar de ademhaling. Ervaar hoe de adem in en uit je lichaam stroomt – als een golf die het strand op rolt en zich weer terugtrekt. Je ademhaling leidt je naar het heden en helpt je aandachtig en stil te zijn.

  Stap 3: Helemaal hier
  Breid nu je aandacht uit naar je hele lichaam. Word je gewaar van je lichaam als een geheel. Ervaar hoe je zit en voel je gezichtsuitdrukking.

  Nu ben je er weer helemaal. Door te stoppen en contact te maken met jezelf, creëer je ruimte om bewust te kiezen hoe nu verder? Zo helpt deze 3-minuten-ademruimte-oefening je het verschil maken tussen geleefd worden en leven.
  De Vlaamse psychiater Edel Maex zegt het mooi: ‘Mindfulness is halt houden om met milde open aandacht in deze werkelijkheid aanwezig te zijn, zodat je er met meer vrijheid mee kunt omgaan.’ Mindfulness geeft je die ruimte.
  Je kunt deze oefening ook beluisteren op
  www.helderwezen.nl/blog.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply