Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Oefentherapie bij stressgerelateerde klachten
  Rate this post

  Als je het te druk hebt of als er een ingrijpende gebeurtenis plaatsvindt in je leven, kan dat leiden tot stress. Stress kan op verschillende manieren invloed hebben op je lichaam. Het kan onder andere leiden tot hoofdpijn, ademhalingsproblemen of nek-/ schouderklachten. De oefentherapeut helpt je om dáár weer grip op te krijgen.

  Stress vergt vaak veel energie, waardoor je snel moe bent en weinig energie overhoudt voor je dagelijkse activiteiten. De basis voor de behandeling van stressgerelateerde klachten is het verbeteren van de verhouding tussen belasting en belastbaarheid. Inzicht in je klachten en het leren aanvoelen van je grenzen zijn de eerste stappen. Het leren inzien en aanvoelen van de invloed van de stress op de spierspanning is vaak niet voldoende. Een verandering in je ­houding en bewegingspatroon is van groot belang om de lichamelijke belasting lager te krijgen en te houden.
  Hoe we het precies aanpakken, is afhankelijk van wat bij jou het beste aansluit. De één is gebaat bij ontspanningsoefeningen, maar de ander weer veel meer in de richting van flink trainen of juist praktisch toepassen. Na de intake stellen wij een plan met jou op waarin we streven naar een behandeling op maat. Wij coachen je om zelf controle te krijgen over je stressgerelateerde houdings- en ­bewegingsklachten.

  Je kunt direct (ook online) een afspraak maken, zonder verwijzing van een huisarts of ­specialist. De behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply