Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Oefentherapie en stressgerelateerde klachten
  Rate this post

  Behandeldoelen van de oefentherapeut bij stressgerelateerde klachten:
  – Iemand bewust maken van het verschil tussen (spier)spanning en ontspanning.
  – Iemand inzicht geven in hoe stress invloed kan hebben op het ontstaan van diverse klachten, zoals ademhalingsklachten, spierklachten, spierspanningshoofdpijn, wazig zien en duizeligheidsklachten.
  – Het leren herkennen van lichaamssignalen en hoe je met deze stress het beste kunt omgaan.
  – Het aanleren van diverse ontspanningsoefeningen en technieken
  – Het aanleren van een juiste ademhaling

  “Ik heb meer ver­trouwen gekregen in mijn lichaam”
  Het is alweer een tijdje geleden dat ik bij Barbara in behandeling kwam in verband met stressgerelateerde klachten. Op aanraden van een kennis die elders in het land ook Oefentherapie had gehad in verband met hyperventilatie, heb ik contact gezocht met de praktijk in Vries en kon ik al snel langskomen voor een eerste afspraak.

  Onder begeleiding van Barbara heb ik geleerd me bewuster te zijn van mijn eigen lichaam en heb ik inzicht gekregen in hoe ik signalen van stress en spanning het beste kan herkennen en deze door middel van ademhalings- en ontspannings­oefeningen zelf kan reduceren.

  Ik heb het als heel prettig ervaren om samen met de therapeut op zoek te gaan naar de oorzaak van mijn klachten. Onbewust had ik mij in de periode voor de behandeling een heel verkeerd ademhalingspatroon aangeleerd, met als gevolg een hoge spierspanning in mijn nek-schoudergordel, duizeligheid en af en toe vervelende spierspanningshoofdpijn.

  Door het vergroten van mijn inzicht en bewust­wording heb ik het ontstaan van mijn klachten beter kunnen begrijpen en ben ik zelf degene die dankzij goede adviezen weer een volledige balans heb gevonden tussen lichamelijke spanning en ontspanning. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik op de juiste manier moet ademen. Hierdoor merk ik dat ik, wanneer ik nu momenten van stress ervaar, zelfstandig mijn klachten kan reduceren en zelfs kan voorkomen. Het is voor mij echt een eye-opener geweest om naar de oefentherapeut te gaan met mijn stressgerelateerde klachten. Ik heb meer vertrouwen gekregen in mijn lichaam en heb de tools in handen om zelf de vicieuze cirkel waarin ik zat door alle stress te doorbreken. Tot op heden ben ik nog steeds klachtenvrij.

  Wil je weten of oefentherapie voor jouw stressgerelateerde of ademhalingsklachten de juiste therapie is? Of wil je graag een afspraak maken? Neem dan contact op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply