1.6/4 - (1 stemmen)
 • Om hulp vragen: zwakte of juist kracht?
  1.6/4 - (1 stemmen)

  Wat is dat toch met ons vrouwen, dat het vaak zo moeilijk is om hulp te vragen? Eigenlijk is dat wel te verklaren: wij leven in een individualistische maatschappij, waarin we worden geacht het wel alleen te klaren. Om professionele hulp vragen lijkt een taboe, maar hulp vragen getuigt juist van moed en zorg hebben voor jezelf. Eigenlijk raar, want je zorgt wel goed voor de ander, maar waar blijf jij in het verhaal?

  Zoals we allemaal weten, vergt het leven van vandaag de dag veel energie, en ook laten we ons weer geregeld overhalen om toch nog maar even dat ene klusje erbij te doen. Misschien heb je daar geen zin in of heb je geen tijd, maar toch doe je het. Je staat misschien best je vrouwtje, maar toch: als je ‘nee’ zegt, komt het bekende schuldgevoel weer om de hoek kijken. Vaak worden we dan ook heen en weer geslingerd tussen verantwoordelijkheid en schuldgevoel.
  Als je in deze situatie blijft zitten, kan dit nare gevolgen hebben. Je kunt depressieve gevoelens krijgen, je raakt geïrriteerd en vaak kun je niet meer die leuke ontspannen moeder, echtgenote, dochter en collega zijn. Dit is jammer, want door op tijd aan de bel te trekken en professionele hulp te zoeken, kun je vaak met een paar sessies weer verder en heb jij geleerd hoe je beter je eigen grenzen kan en mag bewaken en hoe met stressvolle situaties om te gaan.
  Herken jij jezelf in het bovenstaande, schroom dan niet en maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek, waarin we bekijken of wij het proces van jouw verandering ingaan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply