Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Om je vingers bij af te likken
    Rate this post

    Nog even, dan komt de winter er weer aan. Het seizoen van vaker binnen blijven bij de lekker warme kachel of open haard, en ’s avonds genieten van… stamppot!

    Voor ons gevoel bestaat stamppot al eeuwenlang omdat wij allemaal zijn opgegroeid met de welbekende stamppot boerenkool, maar dat is niet zo. Eind 19e eeuw werd het eerste stamppotrecept gepubliceerd, en pas in de jaren 1950 werd stamppot pas echt populair. Van allerlei soorten groenten zijn lekkere stamppotten te maken, zoals boerenkool, andijvie, koolraap, wortelen, zuurkool, spitskool en spruiten. En je hebt er maar één pan voor nodig. Makkelijk toch? Kijk in de webwinkel van De Frambozenboerderij voor diverse lekkere stamppotrecepten.

    De Frambozenboerderij is hét adres voor producten die biologisch en milieubewust geteeld zijn. Zo vind je er alle verse ingrediënten om een heerlijke stamppot mee te maken. Je kunt de producten ook via de webshop bestellen en thuis laten bezorgen. Eet smakelijk!

    Wintersalade met zoete aardappel, boerenkool en hamburgers

    Ingrediënten
    – 600 gram zoete aardappels (in plakken)
    – 200 gram feta (in één stuk)
    – 4 eetlepels olijfolie
    – 1 theelepel mosterd
    – 2 eetlepels citroensap
    – 150 gram magere spekreepjes
    – 250 gram boerenkool (panklaar)
    – 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    – 4 runderhamburgers

    Bereiding
    Wrijf de aardappelplakjes en het stuk feta in met 2 eetlepels olijfolie en rooster het in de oven. Meng intussen de rest van de olijfolie met de mosterd, gehakte peterselie en het citroensap tot een dressing. Kook de boerenkool even heel kort en laat het goed uitlekken in een vergiet. Bak de spekjes in een droge, hete koekenpan. Meng de spekjes met de dressing en de boerenkool. Hussel even goed door. Bak de hamburgers rondom lekker bruin! Verkruimel de feta en meng samen met de zoete aardappel door de salade.

    Andijviestamppot maar dan anders

    Ingrediënten (voor 4 personen)
    – 400 gram gesneden andijvie
    – 1 ui
    – 1 groene paprika
    – 3 tomaten of tomatenpuree
    – 2 ons spekreepjes
    – een paar champignons
    – 1 bakje pijnboompitten
    – basilicum of Italiaanse kruiden
    – een paar lepels rode pesto
    – tagliatelle of andere pasta

    Voorbereiding
    De pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin roosteren. Andijvie wassen en ui, paprika, en champignons klein snijden.

    Bereidingswijze
    Als eerste het water voor de pasta opzetten. In een hapjespan de spekreepjes met de ui bakken, champignons en paprika toevoegen en even meebakken. Tomaten of tomatensaus, peper, basilicum (droog) en/of Italiaanse kruiden toevoegen. Als de pasta nog 3 minuten moet koken de andijvie en een gedeelte van de pijnboompitten toevoegen. Daarna in een vergiet laten uitlekken en in de hapjespan erbij doen en goed omscheppen. Als laatste de pesto erdoor roeren en garneren met stukjes tomaat.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply