Rate this post
 • Om te huilen…?
  Rate this post

  Je bent, als prille ouder, boodschappen aan het doen en loopt naar de kassa. En net op het moment dat je in de rij staat, begint je baby te huilen. Onbedaarlijk te huilen. Dit is niet de eerste keer vandaag en ook zeker niet de laatste. Je probeert je baby te troosten, maar de tranen prikken ook bij jou achter de ogen. Je bent moe en weet niet wat je moet doen om het gehuil op te lossen.

  Wanneer je in de winkel staat, en je kindje moet een keer huilen, is het even tandenbijten tot het overgaat. Maar als je baby structureel veel huilt, is dat natuurlijk enorm zwaar. Een huilbaby gaat dan ook gepaard met veel stress.

  Wanneer huilbaby?
  Er wordt wel gesproken van een ‘huilbaby’ wanneer het kindje langer dan drie uur per dag, meer dan drie dagen per week en langer dan drie weken achter elkaar huilt. Natuurlijk heb je zelf al van alles geprobeerd: een flesje op precies de juiste temperatuur, een schone luier, over het buikje wrijven of met hem rondlopen. Je hebt zelfs al andere voeding geprobeerd, maar niets helpt. Het is om wanhopig van te worden. Waaróm heeft jouw kindje zoveel verdriet?

  Oorzaken
  Bij iets minder dan 10 procent van de baby’s die huilen is er een duidelijke oorzaak. Dat kunnen verschillende oorzaken zijn. Denk aan een niet goed functionerend maagklepje of te veel stresshormonen, bijvoorbeeld door een moeizame zwangerschap of bevalling. Sommige baby’s kunnen last krijgen van de stress van mensen om hen heen. Maar soms is het moeilijker een oorzaak te achterhalen. Een baby kan immers niet vertellen waar het precies last van heeft.

  Omgaan met een huilbaby
  Ouders van huilbaby’s voelen zich vaak vermoeid, gestrest en soms zelfs wanhopig. Je wil dat je kindje zich prettig en rustig voelt, en dat je zelf ook wat ontspanning kunt krijgen. Om je kindje te troosten, zorg je mogelijk al voor voldoende huid-op-huidcontact, een regelmatig dagritme en weinig prikkels. Maar weet ook dat het belangrijk kan zijn om tijdig aan de bel te trekken. Omgaan met een huilbaby hoef je niet alleen te doen.

  Bij Praktijk Allergie Vrij Leven helpt Jolande mensen bij allerlei uiteenlopende klachten en kwalen, waaronder die van baby’s. Zo kan de Total Reset Methode ingezet worden bij een huilbaby. ‘Een kindje kan bijvoorbeeld last hebben van bepaalde overgevoeligheden of voedselintoleranties, zonder dat het dat kan uitleggen. Daar kunnen allerlei gezondheidsproblemen door ontstaan. Denk aan pijntjes, stofwisselingsproblemen of KNO-klachten. Geen wonder dat je kindje daarom moet huilen!’

  Eindelijk tot rust gekomen
  ‘Voor mijn gevoel huilde mijn dochter bijna de hele dag door. Mijn man en ik voelden ons zo machteloos. We hebben alles geprobeerd om ons kindje te troosten. Maar niets leek te helpen. Ons dochtertje was ongeveer 4 maanden oud toen ik echt wanhopig werd. Het is niet gek dat een baby huilt, het hoort erbij, maar bij ons was het zo vaak, veel en hard dat er echt iets moest gaan veranderen. We wilden dat onze dochter zich ook fijner ging voelden, want om als ouder te zien dat je kind zo verdrietig is, is natuurlijk echt vreselijk.’

  ‘We zijn wat kennissen gaan vragen of zij misschien iemand kenden die ons zou kunnen helpen. Toen kwamen we uiteindelijk bij Jolande van Allergie Vrij Leven terecht. Zij heeft onze dochter goed bekeken en kwam tot de conclusie dat ze overgevoelig was voor bepaalde prikkels. Door de hulp van Jolande ging het stukken beter met onze baby en konden we veel meer genieten van die korte babytijd. Door Jolandes fijne manier van
  communiceren voelden we ons echt op ons gemak en in goede handen. Dat heeft veel rust gegeven.’

  Wist je dat…
  … wanneer een baby minimaal drie weken, drie dagen en drie uren per dag huilt, er sprake
  is van een huilbaby?
  … als een baby onder de vijf maanden heel vaak of lang achter elkaar huilt zonder een
  duidelijke oorzaak, we dit ‘overmatig huilen’ kunnen noemen?

  Het ontstaan van de Total Reset Methode
  In Amerika is 34 jaar geleden de Nambudripad’s Allergy Elimination Treatment (genoemd naar de ontdekker dr. Nambudripad) ontwikkeld; een therapie gericht op het elimineren van allergieën. Deze NAET-therapie is in Nederland doorontwikkeld op basis van nieuwe inzichten. Niet alleen allergieën moesten worden aangepakt, maar ook emoties, hormonen en neurotransmitters. Hieruit is de Total Reset Methode ontstaan, gebaseerd op de totale reset die je lichaam doormaakt tijdens de therapie. Het combineert verschillende methodes uit de westerse geneeskunde met de oosterse invloeden van acupunctuur.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply