Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Omdat chemotherapie op zichzelf al zwaar genoeg is
  Rate this post

  Wanneer je te horen krijgt dat je kanker hebt, is het alsof de grond onder je voeten wegzakt. Vaak stap je vrijwel onmiddellijk op een rijdende trein waaruit geen ontsnappen mogelijk lijkt. Alles is erop gericht om die kwaadaardige cellen te bestrijden. Maar daar krijg je zelf ook een behoorlijke knauw van mee. Zowel fysiek als mentaal.

  Angst en onzekerheid zetten zich in je lijf vast als stress. Bij elke volgende chemokuur komt je lichaam nog meer onder druk te staan. En naast de bijwerkingen van de chemo krijg je ook nog te maken met de gevolgen van stress. Dat is wel het laatste wat je op dit moment kunt gebruiken!

  Stress en body stress
  ‘Dan is juist in zo’n periode body stress release een fijne manier om in ieder geval die spanning los te laten’, stelt BSR-practitioner Hubert Beekman voor. ‘En daarmee ondersteun je tegelijkertijd je herstelproces. Body stress release, ook wel BSR genoemd, is een simpele en vriendelijke manier om vastgezette spierspanning los te maken. We kennen allemaal stress in ons dagelijks leven. Om de lichamelijke reactie op invloeden van buitenaf te onderscheiden van ‘stress’, wordt deze lichamelijke reactie ‘body stress’ genoemd’, legt Hubert uit. ‘Wanneer ons lichaam geconfronteerd wordt met iets waarop het moet reageren, bijvoorbeeld een bedreiging, dan schakelt ons lichaam van de ruststand over op de vecht- of vluchtstand door stresshormonen aan te maken in de bijnieren. Ons lichaam komt in staat van paraatheid. Wanneer er sprake is van chronische stress komt het lichaam niet meer tot rust. Dan sta je dus in feite altijd ‘aan’.’

  Loslaten en herstellen
  Prikkelbaar, tunnelvisie, geagiteerd, vermoeid, slecht slapen, last van darmen, gespannen, pijn in schouders, nek, armen en handen, gevoelig voor aanraking, pijn in de onderrug, tussen de schouderbladen gespannen, last van de benen en kuiten’, somt Hubert op. ‘Al deze klachten kunnen veroorzaakt worden door langdurige ‘body stress’, door het steeds maar weer onder druk staan. Met de BSR-techniek stimuleer ik, door het geven van lichte, besliste handmatige drukimpulsen op de juiste plaats en in de juiste richting, je lichaam de vastgezette spierspanning los te laten. Hierbij wordt een proces van loslaten en herstellen in gang gezet. Het kan je helpen de chemotherapie wat gemakkelijker te ondergaan.’

  Vergoedingen
  Body Stress Release wordt door diverse zorgverzekeraars vergoed. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

  Er zijn drie soorten spanning die behandeld kunnen worden met Body Stress Release:
  – fysieke spierspanning
  – mentale spierspanning
  – chemische spierspanning

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply