fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Omgaan met kanker en emotieverwerking

  Bij de diagnose ‘kanker’ valt de grond onder je voeten vandaan. De dag van morgen is niet meer alleen van jou. Je betreedt onbekend terrein waarin je dagen gevuld worden met medische behandelingen om de kanker te lijf te gaan. Het lijkt alsof je leven zich in tweeën heeft gedeeld: een leven voor en na de diagnose. De behandelingen eisen hun tol, zowel fysiek als emotioneel, en je moet keuzes maken in het dagelijks leven dat niet meer zoals voorheen door kan gaan.

  Bij een crisis zoals kanker onderga je een rouwproces en je wordt overvallen door heftige emoties. Rouw is verlies; niet alleen door overlijden, maar ook door verlies van je gezondheid, je baan, een burnout. Het lichaam reageert hierop met lichamelijke klachten. Ongeveer 80% van klachten, zoals vermoeidheid, slecht slapen, concentratiestoornissen en gebrek aan eetlust, wordt veroorzaakt door emoties. Met mijn specialisatie ‘rouwverwerking’ help ik je een weg te zoeken door je emoties, er ruimte voor vrij te maken zonder erdoor geleefd te worden.

  VoetreflexPlus: een helend concept
  VoetreflexPlus werkt vanuit het holistisch mensbeeld en ziet de mens als een vervlochten geheel van lichaam en geest. Een verstoring van deze harmonie leidt tot klachten.
  Het lichaam weerspiegelt zich in de voeten. Het masseren van bepaalde zones op de voeten stimuleert de doorbloeding, de energiestroom en het zelfgenezend mechanisme. VoetreflexPlus is een combinatie van westerse en Chinese massagetechnieken, theorie en filosofie.
  De westerse voetreflexmassage deelt het lichaam op in zones, die op de voeten corresponderen met de organen in ons lichaam. Door massage wordt de doorbloeding en daardoor de energiestroom bevorderd. Bij de Chinese voetreflexmassage worden naast de reflexzones op de voeten ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën gemasseerd. Meridianen zijn de energiekanalen in ons lichaam. Een stoornis veroorzaakt gezondheidsproblemen. Met mijn specialisatie in de VoetreflexPlus therapie bied ik ondersteuning tijdens chemobehandelingen om bijwerkingen zoals misselijkheid te verminderen en om de energie op peil te houden. Het is van belang om de behandeling het liefst op de dag van de kuur of binnen 24 uur te ondergaan.

  VoetreflexPlus verbetert de lichamelijke en geestelijke conditie en laat je kracht weer stromen. Wil je meer weten over de deze therapie, neem dan contact met mij op

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply