Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Omgaan met intense gebeurtenissen
    Rate this post

    Het ‘waarom’ heeft me vanaf mijn kindertijd altijd beziggehouden. Je zou kunnen zeggen dat ik de verwondering en het ontdekken van de wereld, dat kenmerkend is voor de peuterleeftijd, nooit helemaal meer heb kunnen loslaten.

    Gaandeweg bleef ik me dingen afvragen en het liefst was ik gelijk na de middelbare school een opleiding gaan doen voor natuurgeneeswijzen. Door omstandigheden was er een andere weg voor mij en de wens voor de natuurkundige opleiding raakte in de vergetelheid. Maar kinderen bleven altijd wel mijn aandacht trekken: hun pure onbevangenheid met de openheid in het ‘zijn’ vind ik erg fascinerend. Waar is die gebleven bij de volwassenheid? Hoe is die terug te vinden? Is die er nog wel of zien we die niet meer? Graag wil ik in mijn werk iets voor kinderen en hun ouders betekenen en heb ik om deze reden de opleiding tot kinder­tolk gevolgd. In mijn praktijk voor klassieke ­homeopathie is het werken met kinderen daarom ook een van mijn speerpunten, naast het werken met hartproblematiek. Al in de eerste levensjaren kunnen kinderen in aanraking komen met intense levensgebeurtenissen. De wijze hoe ze hiermee omgaan, zowel lichamelijk als in hun gedrag, kan iets zeggen over hoe de ouder hier (intern) mee omgaat. Door de geraaktheid van de ouders door de uiting van het kind, kan een ouder even de weg kwijt zijn hoe hiermee om te gaan. Door middel van de PresentChild-methode kan hierin een liefdevolle boodschap vanuit het kind worden vertaald naar de ouder, zodat hij of zij daarmee mee verder kan. Het bijzondere gevolg van dit proces is prachtig in hoe ouder en kind wonderlijke stappen (kunnen) zetten in hun eigen unieke ontwikkeling.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply