Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Omgaan met je ziekte
  Rate this post

  Als de diagnose ‘borstkanker’ wordt gesteld, dan staat je wereld even op zijn kop. Ineens ben je ziek, terwijl je misschien nog geen eens klachten had. Je hebt allerlei onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis. Tegenwoordig zijn er gelukkig veel kansen op genezing. Toch neemt het niet weg dat je in een rollercoaster van emoties kunt terechtkomen.

  Alle onderzoeken en behandelingen volgen vrij snel na de diagnose. Los daarvan dient er zich in dit traject vaak een intensief innerlijk proces aan waarin angst, vermoeidheid, pijn en verlies een rol kunnen spelen. Dit stopt niet wanneer de behandelingen afgelopen zijn. Juist na afloop van de behandelingen begint de verwerking. Veel vrouwen voelen zich geconfronteerd met (levens)vragen.
  Ook Barbara kreeg de diagnose ‘borstkanker’. In de Mindfulnesstraining leerde ze vooral om niet in scenario’s te denken, maar steeds terug te schakelen naar het hier en nu. Daardoor liet ze zich minder meeslepen door alle gevoelens waar ze mee te maken kreeg.
  Regelmatig hebben we cursisten die zich na deze diagnose aanmelden voor een training Mindfulness. Tijdens deze training leer je bewust met je emoties om te gaan. Dit brengt dat je meer leert accepteren te zijn met wat er is. We vergelijken het wel eens met surfen op de zee. Je kunt de hoogte van golven en de ruwheid van de zee niet veranderen. Je kunt wel leren surfen op de golven. In de 8-weekse training werk je stap voor stap met het ­toepassen hiervan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply