Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Werknemers met geldzorgen?
  Rate this post

  De controle kwijtraken over je financiële situatie: het komt vaker voor dan je denkt. Je kunt hier zelf mee te maken krijgen, maar het kan ook zijn dat jouw werknemer in de financiële problemen komt. Dat is nadelig voor hem, maar ook voor jou!

  Verschillende signalen kunnen erop wijzen dat je ­werknemer financiële problemen of schulden heeft. Meestal wordt het pas echt duidelijk wanneer er beslag wordt gelegd op het loon van je werknemer. Daarnaast kun je letten op andere signalen, zoals wanneer je werknemer vraagt om een lening of een voorschot of om meer uren. ­Ondanks dat je werknemer goed wil blijven functioneren, ­maken de gevolgen van de financiële problemen het ernaar dat hij minder effectief te werk gaat en minder goed presteert.

  Gevolgen voor de werknemer
  Financiële zorgen veroorzaken meestal veel stress, gepieker en slapeloze nachten, waardoor je werknemer zich minder goed kan concentreren op zijn werk, vaker te laat komt en zich sneller ziek meldt. Verzuim, het verwerken van een loonbeslag en de salarisadministratie kosten jou als werkgever veel tijd, geld en energie. Bij het herkennen én helpen voorkomen van de financiële problemen hebben jij en je werknemer dus allebei belang. Vaak zien mensen geen uitweg voor hun geldproblemen en hebben zij ook niet de middelen om deze effectief op te lossen. Door hun als werkgever de mogelijkheid van een budgetcoach aan te bieden, help je werknemers weer op het goede financiële pad en worden verdere problemen voorkomen. Zo kunnen zij zich meer uitgerust en meer gemotiveerd op hun werk concentreren.

  Wat doet een budgetcoach?
  Om je werknemer weer financieel op de goede rails te krijgen, is het zaak om hem overzicht te geven in zijn inkomsten en uitgaven. Een budgetcoach kan hierbij helpen. Tijdens een intakegesprek met de werknemer wordt eerst in kaart gebracht welke hulp passend is. In de afspraken daarna wordt een overzicht gemaakt van de inkomsten en uitgaven en kan je werknemer advies en begeleiding krijgen met betrekking tot zijn financiële zaken. De gesprekken met de budgetcoach vinden plaats in de privacy van het eigen huis van de werknemer of op een andere neutrale locatie. Met behulp van de coaching blijft de financiële dip slechts een tijdelijke tegenslag en kan je werknemer weer gefocust en zonder zorgen aan de slag.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply