Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • On your feet!
  Rate this post

  Je wekelijkse hardlooprondje in het bos, een avondje uit op die mooie stiletto’s of een tripje met je geliefde viervoeter. Je beseft het misschien niet meteen, maar jouw voeten brengen je overal. Het is daarom belangrijk goed om op pijnsignalen te letten en aandacht te besteden aan de zorg van je voeten. En dan bedoelen we niet alleen met een mooie nagellak…

  Ondanks het rekken en strekken na dat gezonde rondje hardlopen, voel je het toch. Pijnlijke voeten. Wist jij dat de meeste klachten aan de voeten (en knieën, heupen en rug) ontstaan door overbelasting? ‘Overbelasting’: dat klinkt misschien als iets wat je alleen oploopt als je te lang bent wezen spinnen of een te zware halter hebt opgepakt. Maar een verkeerde loopbeweging, doorgezakte voeten of knieën die naar binnen staan, kunnen ook al overbelastingsklachten veroorzaken. Het gevolg? Hardnekkige blessures die ervoor zorgen dat je dagelijkse hardlooprondje voortaan niet meer zo soepel (ver)loopt.

  Voorkomen is beter dan…
  Niet alleen als je fanatiek hardloper bent (of voetballer of tennisser), moet je goed op je voeten letten. Mensen met diabetes of reuma kunnen – door problemen met de stofwisseling en stijfheid in de botten en spieren – ook problemen krijgen. Soms zelfs met wonden of amputatie tot gevolg… Maar liefst één op de vier mensen met diabetes krijgt op een bepaald moment last van voetproblemen. Gelukkig hoeft het niet zover te komen. Preventieve zorg door een podotherapeut voorkomt heel wat narigheid.

  Specialist
  Een podoloog helpt jou bij al je bewegingsklachten aan je voeten. Maar ook wanneer je rug, knieën of heupen de veroorzakers van de problemen zijn, kan de podoloog helpen en advies geven. Zo kan een op maat gemaakte inlegzool die 100% past bij de stand van je voeten de uitkomst zijn. Ook pijnlijke, ingegroeide nagels en likdoorns worden door de podoloog aangepakt. Kun je straks zonder zorgen weer die mooie stiletto’s aan! Schaam je niet. Je bent lang niet de enige!

  Zet jij ook de stap naar gezonde voeten? Bij podoloog Mirjam Venema ben je aan het juiste adres. Mirjam bespreekt je klachten met je en onderzoekt je voeten uitgebreid. Afhankelijk van je klachten wordt een behandelplan opgesteld.

  Venema Podologiecentrum is aangesloten bij ProVoet.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply