Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Oncologiefysiotherapie helpt in elke fase
  Rate this post

  Mensen met kanker zijn vaak moe. Vermoeidheid als gevolg van het behandeltraject kan leiden tot beperkingen in het dagelijks functioneren (zoals trap­lopen, huishoudelijke activiteiten, sporten en werken).Verder kunnen er problemen zijn door pijn, littekenweefsel, huidveranderingen, stijfheid van gewrichten, spieren en lymfoedeem (vochtophoping).

  De oncologiefysiotherapeut richt zich op het behandelen van bewegingsproblemen als gevolg van de kanker zelf of van de medische behandeling. Door middel van een trainingsprogramma werken we aan herstel van spierkracht, conditie en mobiliteit. Er wordt gekeken naar de individuele wensen: wat voor werk en/of sport doe je? Wat wil je bereiken? Ook is er aandacht voor het weer krijgen van vertrouwen in je lichaam.
  Stijve spieren, gewrichten, littekenweefsel en klachten door lymfoedeem worden ook be­handeld. Lymfoedeemtherapie wordt door een gespecialiseerde oedeemfysiotherapeut gegeven. Die bestaat uit lymfedrainage, compressie­therapie, lymfetaping, oefentherapie en zelfmanagement. De oncologiefysiotherapeut kan worden ingezet tijdens alle fasen van de kanker: de curatieve fase, herstel, palliatieve en terminale fase. Al tijdens de behandeling (bijvoorbeeld chemo of bestraling) is het zinvol om te trainen. Dit zorgt ervoor dat je een betere conditie hebt en minder last hebt van vermoeidheid. Je kunt daardoor de chemotherapie beter aan. De oncologiefysiotherapeut weet welke problemen en bijwerkingen je door de behandelingen kunt hebben en kan hier adequaat op inspelen.Na de behandeling helpen we met het weer oppakken van de dagelijkse activiteiten, zoals huishouden, werk, sport en hobby.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply