Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ondernemer in beeld
  Rate this post

  ‘Volgens mijn vader zei ik al dat ik kapster wilde worden voordat ik kon lopen’, grinnikt Kirstin Hilhorst. ‘Er is voor mij nooit iets anders geweest. Ik vond het geweldig om haren mooier te maken en oefende op mijn poppen. Al mijn Barbies hadden op den duur kort haar. Mijn vader vond het maar niks dat ik kapster wilde worden. Hij had liever gehad dat ik ging studeren. Dat was veel verstandiger.’ Kirstins keuze bleek echter absoluut geen be­vlieging. Integendeel: ze oefent haar vak nog steeds met heel veel passie uit. ‘Mijn vader is er nu wel van overtuigd dat ik het goede vak gekozen heb hoor’, stelt Kirstin snel gerust. ‘Hij is trots op wat ik allemaal heb bereikt. Absoluut!’

  Leukere moeder
  Al op haar 26ste had Kirstin haar eerste kapsalon. ‘Zes jaar later opende ik mijn tweede zaak. Nadat ik mijn eerste kindje had gekregen, heb ik mijn eerste salon verkocht omdat het toch wat te druk werd. Later kwam daar toch weer een zaak bij. En stiekem hoop ik ook ooit nog een derde zaak te openen’, droomt Kirstin. ‘Eigenlijk ben ik twee verschillende mensen. Aan de ene kant ben ik ondernemer. Dat is echt mijn lust en mijn leven. Aan de andere kant ben ik moeder van inmiddels twee kinderen. Thuis kan ik me helemaal aan het moederschap overgeven en daar ook enorm van genieten. Die combinatie haalt het beste in me naar boven: ik kan een leukere moeder zijn door het werk dat ik heb, en ik ben op de zaak een leuker mens omdat ik moeder ben. Toch is het ook wel eens lastig om die knop om te zetten. Bijvoorbeeld op een dinsdag of woensdagmiddag, wanneer ik normaal gesproken vrij ben voor de kinderen, maar toch moet bijspringen op de zaak. Gelukkig heb ik een man die heel veel thuis is en daardoor het meeste kan opvangen. De zondag is overigens heilig voor mij. Die dag is echt voor het gezin. Met mooi weer maken we dan nog wel eens uitstapjes in onze oude Kever cabrio.’

  Passies
  Voor haar vroegere hobby’s paardrijden en motorrijden heeft Kirstin tegenwoordig geen tijd meer. ‘Mijn vak is nu mijn passie. Ik vind het heerlijk om mensen op te leiden en klanten blij te maken. En thuis kan ik ontzettend genieten van mijn gezin. Ik ben heel gelukkig met wat ik heb.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply