Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (6 stemmen)
 • Ondernemer in beeld: sjaals voor vrouwen met pit
  4/4 - (6 stemmen)

  De creativiteit en invloeden van verschillende culturen die zij van huis uit meekreeg, komen duidelijk naar voren in haar werk. ‘Mijn vader was edelsmid en mijn moeder juwelier’, vertelt Waheeda Afriat trots. ‘Ik ben geboren en getogen in Nederland. Mijn ouders komen uit Suriname, maar mijn vader heeft een Indiase achtergrond en mijn moeders familie komt uit Portugal en Polen. In mijn jonge jaren heb ik reizen gemaakt naar zowel India, Suriname als Israël. Er is daar zoveel moois te zien, maar je ziet er ook veel extremen. Dat contrast heb ik altijd heel fascinerend gevonden. Dat ik me in al die culturen heb mogen bewegen, vind ik geweldig. Dat zie ik als een voorrecht en een grote rijkdom. Al die invloeden zie je als inspiratie ook terug in mijn sjaals. Met mijn ontwerpen wil ik dat vertalen en delen.’

  Het idee voor haar spicy scarves is bij toeval en uit nood geboren. ‘Ik werkte als inkoopster voor een Italiaans modemerk. Ik vloog veel heen en weer met meestal alleen maar mijn handbagage en daarom zocht ik naar een makkelijke manier om er leuk uit te zien, een gardero­bewonder om mijn outfits een boost te geven. Ik had gewoon geen ruimte om én sjaals én kettingen én riemen mee te nemen en daarom heb ik er op een gegeven moment de schaar maar in gezet om iets te maken wat alle elementen in zich had. Het bleek een hartstikke leuk product. Elke keer als ik weer in Italië was, kreeg ik enthousiaste reacties en vragen of ik ook zoiets voor hen wilde maken.’ Toen Waheeda zwanger raakte en met twintig weken zwangerschap noodgedwongen moest stoppen met werken, had ze veel tijd om na te denken. ‘Het zaadje was geplant en ik ontwikkelde het concept van de Spicy Scarves: een sjaal met meerdere lagen, waardoor het zowel voor sportieve als geklede gelegenheden geschikt is. Sjaals voor vrouwen met pit. Ik geloof erg in waar je vandaan komt. Die traditionele invloeden probeer ik te verbinden met wat nu in de mode is en daardoor wat van beide werelden te laten zien. Die cross-over is heel mooi.’

  Naam: Waheeda Afriat
  Leeftijd: 39
  Relatie: getrouwd
  Eigenaar: Spicy Scarves sinds mei 2014

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Susanne op september 15, 2016, 1:33 pm

  Jaja, groot fan van Spicy Scarves! Mooi artikel; blijft een super mooi verhaal:)! Xx Susanne – http://bagatyou.com

  Beantwoorden →