Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ondernemer in beeld: mijn vak is mijn passie
  Rate this post

  Met welke woorden zouden mensen jou omschrijven?
  O wauw… Ik denk ‘bijdehand’, ‘duidelijk’, ‘onder­nemend’, ‘eigenwijs’, ‘zelfstandig’, ‘moeder’, ‘regeltante’, ‘humor’ en ‘doorzettertje’. En had ik ‘eigenwijs’ al genoemd?

  Je bent al 10 jaar ondernemer. Wat is je achtergrond?
  Ik ben altijd een bezig bijtje geweest en deed van alles eigenlijk. Ik heb een praktijk voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding, was leidinggevende bij een sauna, werkte als leerkracht in het basisonderwijs, ben yogadocent (kinder-, zwangerschaps- en poweryoga) en masseuse. Daarnaast ben ik al 21 jaar fulltime manager van een huishouden met twee kinderen. Dit zorgde voor een meer dan gevulde dag, kan ik je vertellen.

  En wat doe je op dit moment?
  Ik werk samen met een Forever Living Products (www.tienwork.flp.com), waardoor ik vanuit huis in mijn eigen tijd een mooi leven en toekomst opbouw. Dit doe ik doordat ik mijn enthousiasme deel over onze producten en de manier van werken; eigenlijk over mijn leven. Dat doe ik via social media, maar natuurlijk het liefste ‘face to face’. Hierdoor ontstaat er een klantennetwerk en tref ik mensen die ook graag hun toekomst zelf willen vormgeven. Aan hen laat ik het bedrijf zien en wanneer ze hier voor zichzelf een kans in zien, starten ze. Vanaf dat moment hebben ze toegang tot vele tools en trainingen om er een succesvolle business van te maken.

  Hoe kwam je met Forever in aanraking?
  Hahaha! Doordat ik mijn beste vriendin ging redden. Zij appte mij op een avond dat ze bij een interessante bedrijfspresentatie zat, bij Forever. Ik ben meteen gaan googlen en appte terug ‘Pak je tas, sluip naar de deur en maak dat je wegkomt. Dit is een sekte!’ Gelukkig heeft ze niet naar me geluisterd en is ze die avond begonnen. De week erna ging ik met haar mee om haar te redden. Ik dacht dat ze de kleine lettertjes niet had gelezen en wilde het wel even regelen voor haar. Ik heb alles aangehoord, al mijn vragen gesteld en werd eigenlijk steeds enthousiaster. Als zelfstandig ondernemer weet ik hoe lastig het kan zijn iets op te zetten. Hoeveel tijd erin gaat zitten om een website, folders en concept te maken en in de markt te zetten. En hier is een concept dat al 38 jaar succesvol is, waar alles al aanwezig is, klaar voor gebruik, en daar kan ik risicoloos instappen? Ik ben diezelfde avond gestart, haha.’

  Dat klinkt als een vrij impulsieve actie. Heb je er geen spijt van?
  Als het goed voelt, twijfel ik niet en waag ik de sprong, en nee, ik heb geen spijt gehad. Verre van eigenlijk. Mijn leven is een stuk minder stressvol geworden en ik heb veel meer vrije tijd. Het inkomen dat ik met alle eerdere werkzaamheden verdiende, had ik binnen 1,5 jaar gecompenseerd, dus ik kan me nu volledig richten op Forever.

  Kan iedereen dit doen?
  Nee, dit is niet voor iedereen. Dit is voor mensen die denken in kansen, positief zijn en aan de slag willen en een aardig portie doorzettingsvermogen hebben. Het is een business, het is werken, maar nu doe je het voor jezelf. Zoals je weet: ‘If you don’t build your dream someone will hire you to help build theirs’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply