Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Onderschat je eten niet…
  Rate this post

  Ons lichaam kan heel erg veel aan. Het lichaam zorgt zelf voor de hele huishouding, mits er ­voldoende vitamines en mineralen binnenkomen. Als we jarenlang te weinig vitamines en mineralen binnenkrijgen, merken we niets. Het lichaam zegt: ‘Ik heb honger!’, dus wij nemen iets tegen die ‘honger’. Het lichaam bedoelt eigenlijk: ‘Ik heb een tekort aan vitamines en mineralen om alles goed te kunnen onderhouden. Geef mij die vitamines en mineralen.’ Anders zegt het lichaam binnen de kortste keren dat wij weer honger hebben en gaan we weer snaaien.

  Soms pakken we dan een snoepje of koekje, en dit gaat een tijdje zo door. Helaas worden wij door al die suikers die wij dan binnenkrijgen alleen maar dikker en gaat ons heel langzaam steeds meer mankeren. Het is net een emmer die langzaam volloopt. In eerste instantie merken wij niets. Ons lichaam kan het allemaal nog net verwerken. Later krijgen wij heel kleine pijntjes. Dat kan zijn van steeds vaker hoofdpijn tot kleine ontstekingen.

  Pillen en zalfjes
  Wat doen we er dan tegen? Wij nemen een pilletje of een zalfje, eten dat op of smeren dat op de ontsteking. Let wel: ik zeg niet dat je dat niet moet doen. Dat is helemaal je eigen verantwoordelijkheid. Je bent echter nu het gevolg aan het bestrijden. De oorzaak zit er nog steeds. Het pilletje of het zalfje heeft zijn werk gedaan en het gevolg is weg. Een paar weken of maanden later is het er weer, of voelen of hebben we iets anders.
  Kijk dan eens of je in de afgelopen maanden en jaren voldoende vitamines en mineralen binnengekregen hebt. In 7 van de 10 gevallen is dat namelijk niet het geval en ben je langzaam bezig met het uitputten van je lichaam.

  Minder vitamines en mineralen
  Tegenwoordig bevat het voedsel van ons niet zoveel vitamines en mineralen meer als het 40 jaar geleden bevatte. Dat is gedeeltelijk verklaarbaar: vroeger ging er van een stuk land maar 1 oogst per jaar vanaf. Tegenwoordig ­moeten er van datzelfde stuk grond 5 oogsten per jaar ­afgehaald worden; ook omdat we heel veel uitvoeren. Hierdoor wordt de grond schraal. Of er wordt geteeld op glaswol of steenwol. Daar zitten natuurlijk geen vitamines is. Dit wordt dan weer gedeeltelijk opgevangen door er synthetische vitamines en mineralen aan toe te voegen.

  Meer ongezonde ingrediënten
  In ons huidige eten en drinken worden steeds meer ‘giftige’ suikers, zouten, ve-tsin, slechte vetten, kleur-, geur- en smaakstoffen gedaan. Niet alle kleur-, geur- en smaak­stoffen zijn slecht voor ons.
  Ook hebben wij koolhydraten nodig, maar geen snelle ­suikers of slechte vetten. Zout hebben we allemaal nodig, maar niet zoveel als we nu binnenkrijgen.

  Gezond blijven
  Het is dus in deze periode van ‘alles kan en mag gegeten worden’ steeds duidelijker dat ons lichaam vitamines en mineralen nodig heeft om gezond te blijven, of om bepaalde ziektes te voorkomen.
  Maar in bijna alles wat wat we gebruiken van potjes, zakjes, pakjes enzovoort zitten te veel verkeerde suikers en vetten, of het bevat een teveel aan zouten of kleur-, geur- en smaakstoffen. Dit teveel aan ‘afvalstoffen’ kan het lichaam niet kwijt en wordt direct opgeslagen als vet. Door te weinig beweging kan het lichaam deze afvalstoffen ook niet kwijt.

  Lezersactie
  Leefstijlcentrum FitXpress is een kleinschalige sportschool die meer biedt dan alleen sporten. Laat je lichaam door­meten op vitamines, mineralen, celzouten en dergelijke. Om je hiermee kennis te laten maken, hebben wij voor jou een actie. Normaal kost deze meting € 25,- maar voor lezers van ForYou Magazine kost die maar € 15,-. Wanneer je tevens hier de vitamines, mineralen, celzouten en/of Bachbloesems koopt, krijg je 25% korting op al deze producten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply