Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Ondersteuning bij borstkanker
  4/4 - (1 stemmen)

  Vrouwen met borstkanker kunnen na de behandelingen te maken krijgen met ongewenste vochtophopingen, ook wel ‘oedeem’ genoemd. Hierbij gaat het om lymfoedeem, een probleem dat vaak onderbelicht blijft en vaak laat wordt gesignaleerd. Gelukkig is er veel aan te doen.

  Ruim 10 jaar hebben wij ervaring met het behandelen van lymf-, veneus- en lipoedeem. Met 7 fysiotherapeuten, waaronder 4 gespecialiseerd in oedeemtherapie en een oncologiefysiotherapeut in opleiding, hebben we veel verschillende behandelmogelijkheden te bieden.

  U kunt bij ons onder andere terecht voor:
  Manuele lymfdrainage
  Soms ontstaat er na de behandeling van de kanker (operatie, bestraling, chemotherapie) oedeem in bijvoorbeeld een arm, de romp of een been. Deze massagevorm stimuleert de goede afvoer van het aanwezige oedeem. Door de methode Vodder wordt tevens de immuniteit verhoogd, de stress verlaagd en het hormonale stelsel geoptimaliseerd.

  Zwachtelen
  In aanloop naar een elastische kous kan na de lymfdrainagebehandeling de arm, de borst of het been ingezwachteld worden, om de verminderde omvang te behouden en verder te stimuleren. We kiezen voor kwalitatief goede producten, die doorgaans snel effect hebben.

  Lymftaping
  Deze specifieke manier van tape, met elastische tape, zorgt voor een lichte lifting van de huid, waardoor de onderliggende lymfvaten meer geopend worden en er 24 uur per dag een afvoer plaatsvindt.

  Therapie voor bindweefsel
  Littekenweefsel kan een forse beperking geven van de lymfeafvoer en bijvoorbeeld het heffen van de arm. Deze therapie maakt de verkleving in het bindweefsel los, waardoor vaak al zeer snel een verbetering optreedt van de bewegingsbeperking.

  Oncofit
  Oncofit is een therapeutische beweeggroep voor, tijdens en na kanker. Deelnemers zullen meer energie hebben, minder moe zijn, een betere conditie, meer kracht hebben en zich prettiger voelen. Er is aandacht voor gerichte therapeutische oefeningen, specifieke fitness, gezonde voeding en educatie. De cursus duurt 26 weken en is wekelijks.

  Fysiofitness
  De fysiofitnessgroepen kunnen een vervolg zijn op een van de afgeronde cursussen / therapieën. Binnen een kleine groep wordt gerichte fitness gegeven en kun je trainen met jouw eigen beperkingen en kwaliteiten.

  Zelfmanagement lymfoedeem
  Een groepscursus bestaande uit 2 avonden van 2 uur. Tijdens de cursus krijg je inzicht in wat lymfoedeem is en hoe het ontstaat. Ook leer je hoe je zelf een actieve bijdrage kunt leveren aan het voorkomen en de behandeling van lymfoedeem. De cursus wordt gegeven door een oedeemtherapeut.

  Therapeutische kousen
  Is de minimale omvang bereikt van de arm of been door de manuele lymfdrainage en zwachtel, dan wordt aansluitend op de praktijk een elastische kous aangemeten door de firma Movetek. Door het meedenken van patiënt, therapeut en Movetek kunnen wij passende oplossingen bieden voor iedereen.

  Sensiform
  De unieke combinatie van topje en bh wordt gemaakt door Sensiform. Deze topjes voorkomen door de goede vormgeving beknelling van de lymfvaten en geven veel bewegingsvrijheid.

  Samenwerking
  Wij hebben contacten met onder andere mammacareverpleegkundigen, huisarts, ergotherapeut, psycholoog, podotherapeut, haarspecialist (haarverzorging en pruiken), osteopaat, diëtist, apotheek, thuiszorg, medisch specialist en andere deskundigen.

  Kortom: we hebben voldoende in huis om je te behandelen, te begeleiden, te stimuleren en te adviseren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply