Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ondersteuning bij emotionele problemen
  Rate this post

  Kanker is niet alleen een lichamelijke aangelegenheid, maar ook de psychische kant heeft een bijdrage in het ontstaan en de genezing van kanker. Psychosomatiek gaat over de positieve en negatieve invloeden van de geestelijke en lichamelijke factoren op elkaar.

  Rooz Steenks begeleidt de cliënt met emo­­tionele problemen na de diagnose ‘kanker’. Zij pretendeert niet de kanker te genezen, maar door het psychische deel van de kanker te belichten, draagt het bij aan het genezings- en/of acceptatieproces. Wanneer je te horen krijgt dat je kanker hebt, schiet je in je overleving. Je vecht ertegen of je vlucht ervan weg. De diagnose ‘kanker’ levert hoe dan ook stress op. Stress ondermijnt het herstellend vermogen van ons lichaam. Door je met de kanker te verbinden, het als een deel van jou te ervaren, kun je vat krijgen op het genezingsproces. Naast alle ruimte die je krijgt om jouw verhaal te vertellen, onderzoeken jullie wat de kanker emotioneel nodig heeft om te kunnen genezen. Het kan ook zijn dat er geen genezing meer mogelijk is, maar dat er door de behandeling een ontspanning kan ontstaan, die tot acceptatie leidt, waardoor de kwaliteit van het leven toeneemt.
  De methoden die Rooz gebruikt bij de behandeling van emotionele problemen bij kanker, zijn coaching, energetische therapie, kunstzinnige therapie, ziekteopstellingen en Bach- en Star Remedies. Meer informatie is te vinden op de website van Resight: www.resight.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply