Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Van onderwijzen naar ondersteunen

    ‘We don’t need another brick in the wall.’ Pink Floyd doorzag het schoolsysteem decennia geleden al. Het systeem dat niets overlaat aan de eigenheid van een kind, met alle destructiviteit tot gevolg. Hoe kan een kind tot wasdom komen als het wordt gezien als een ‘probleem’? Niet het kind is het probleem, maar de focus op het onvermogen in plaats van het vermogen van het kind is het probleem.

    What do we need? Een radicaal andere benadering. Die van ondersteunen in plaats van onderwijzen! De Nieuwe Ouder & Kind Academie gaat uit van het idee dat kinderen niet onderwezen maar ondersteund dienen te worden in hun ontwikkeling. Alles is in essentie al aanwezig! Ieder kind is uniek en heeft aangeboren talenten die slechts tijd en gelegenheid nodig hebben om tot ontplooiing te komen.
    Heb jij het gevoel dat het begeleiden van  kinderen anders kan en/of misschien zelfs anders moet? En wil jij weten hoe je in deze systematische wereld je eigen plan trekt? Wat bewust ouderschap inhoudt? Wil jij de juiste kennis & tools aangereikt krijgen en hierin gecoacht worden? De Nieuwe Ouder & Kind Cursus biedt uitkomst! In deze cursus worden kinderen begeleid in het hervinden en/of versterken van contact met hun Eigen Wijsheid door middel van kindermeditatielessen. Volwassenen worden begeleid in hun ontwikkeling naar bewust ouderschap, zodat ze dit op hun Eigen Wijze handen en voeten kunnen geven in de praktijk. De cursus vindt plaats in oktober en november 2017. Er zijn vrijblijvende introductieworkshops op 8 en 11 oktober.  De Nieuwe Ouder & Kind Academie is onderdeel van Praktijk Het Nieuwe Brein.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply