Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • One life, live it!
    Rate this post

    Je ‘oude ik’ is vastgelopen. Je hebt pijn- en vermoeidheidsklachten en moeite met het oppakken van je leven. Dan wil je een revalidatie­traject, individueel en op maat gesneden, zodat jóúw traject ook echt bij jóú past.

    Het CIR levert al bijna 30 jaar trajecten die erop gericht zijn mensen met klachten hun leven weer op te laten pakken. Na een behandeling bij het CIR sta je sterker in het leven. Je kunt weer dingen ondernemen die voor jou belangrijk zijn. Zij noemen dat participatie. Revalidatie gaat om het verbeteren van je belastbaarheid. Het gaat er dus om dat je zelfredzaamheid na het traject is verbeterd en klachten als chronische pijn of chronische vermoeidheid verminderd of verdwenen zwijn.

    De intake
    Na een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek krijg je een volledige diagnose binnen het bio-psychosociale model, verdeeld over twee dagdelen. In de acht uur die je intake duurt, ontmoet je een Coördinator Revalidatie Trajecten, een revalidatiearts, fysiotherapeut en psycholoog. Na die acht uur heb je een duidelijk beeld of een behandeling bij het CIR jou kan helpen. Direct daarna beginnen jullie samen te werken aan jouw gezondheid.

    Jouw behandelprogramma
    De diagnose is bepalend voor je persoonlijke behandel­programma. Dit programma wordt volledig op jouw doelen en mogelijkheden afgestemd. Hoe lang of kort de behandeling ook duurt, de zorg wordt vergoed vanuit het
    basispakket van de zorgverzekering. In de diagnosefase is ruimte voor uitleg. De specialisten willen namelijk graag dat jij precies weet wat er gaat gebeuren en wat je daarmee kunt bereiken. Als je vragen hebt geven zij jou hiervoor dan ook alle ruimte. Immers: hoe meer onduidelijkheid vooraf uit de wereld geholpen is, hoe beter het traject zal verlopen.

    Het resultaat
    Misschien wordt je niet meer 100% de oude, maar zeker wel 100% de nieuwe. Participatie geeft zin aan een mensen­leven; het geeft inhoud en betekenis. Je telt weer mee in de maatschappij. Je kunt namelijk weer naar je werk of je studie weer oppakken. Ook kun je als mantelzorger jouw zieke moeder weer verplegen. Of weer de vader worden die met zijn kinderen kan stoeien of een balletje trappen. En ook kun je weer gewoon een boodschap doen op het plein om de hoek.

    Duurzame verbetering
    Om dat te bereiken is tijd nodig. Als je al langer met klachten rondloopt, vraagt een behandeling ook langer de tijd uiteraard. Afhankelijk van je problematiek en belastbaarheid is je programma kort of lang. In elk geval zien we je een aantal keer per week, zodat jij bereikt wat je graag wilt bereiken. Onze behandeling is erop gericht om jouw doelen duurzaam te bereiken. Wat jij belangrijk vindt, wil je immers graag behouden. De ervaring van de specialisten is dat het belangrijk is om jouw participatie al tijdens het traject op te bouwen. Dat geeft de mogelijkheid om je behandeling optimaal aan te laten sluiten op de praktijk van alledag.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply