fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Ongemakken rond de zwangerschap aanpakken

  ‘Dag Lisette, ik bel je omdat mijn verloskundige me je naam heeft gegeven. Het volgende is namelijk aan de hand: ik ben nu 37 weken zwanger van ons tweede kindje en deze ligt in een stuit. Door omstandigheden mag de gynaecoloog niet proberen het kindje te draaien. Kun jij hier iets voor mij betekenen?’

  Zo kwam deze moeder bij mij in de praktijk. Het draaien van haar kindje is gelukt en daarna komt ze nog een aantal keren met kleinere en wat grotere klachten en ongemakken tot vlak voor de bevalling. Na de bevalling komt de moeder met haar kindje weer bij mij. Ze weet ondertussen wat reflexologie met haar doet en heeft me gevraagd hen beiden ook ná de bevalling te helpen.
  Het lichaam moet hard werken tijdens de ­zwangerschap, maar ook daarna. In de periode na de zwangerschap vinden er allerlei veranderingen plaats om je lichaam weer in goede conditie te brengen. Hierbij werkt reflexologie ondersteunend. Het zorgt voor een goede doorbloeding en stimuleert daardoor het vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen:
  hormonen komen in balans en spieren en organen kunnen weer op de juiste manier gaan functioneren. Daarnaast kan reflexologie helpen bij bijvoorbeeld problemen rondom de borstvoeding, borstontsteking, herstel van het zenuwstelsel of andere ongemakken in de eerste periode. En last but not least: het werkt ontspannend en dat komt het herstel enorm ten goede.
  In mijn praktijk werk ik in een rustige en ontspannen sfeer waarin vertrouwen en oprechte interesse naast de benodigde kennis en kunde leidend zijn.

  Graag verneem ik van jou waar jij tegenaan loopt tijdens of na je zwangerschap om ­samen met jou op zoek te gaan wat ik voor je kan betekenen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply