Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ongewenste roodheid in het gezicht
  Rate this post

  Ongewenste roodheid in het gelaat is iets waar veel mensen zich voor schamen, maar kan door de huid­therapeut met laser of IPL zeer goed worden behandeld.

  Couperose is een aandoening die vooral zichtbaar is door roodheid op en rond de neus, wangen en kin. Het ontstaat onder andere door erfelijke aanleg, veel blootstelling aan de zon, als gevolg van medicatie, of in combinatie met andere huidirritaties. Het principe van de erytheem (de medische naam voor roodheid van huid of slijmvliezen) berust op vaatverwijding en verdwijnt (kortstondig), indien ter plekke druk wordt uitgeoefend. Een deel van de erythemen ontstaat door in het bloed circulerende actieve stoffen. Medicijnen kunnen daarvan de oorzaak zijn, maar ook infecties met bepaalde bacteriën. De roodheid kan duidelijk zichtbaar zijn als kronkelende vaatjes, maar kan ook diffuser zijn, dus meer zichtbaar als algemene roodheid. Bij de aandoening acne rosacea is vaak sprake van een mengbeeld van vaatjes en diffuse roodheid. Tevens ziet men hierbij vaak pukkeltjes; vandaar de naam ‘acne rosacea’. Er zijn meerdere vormen van acne rosacea, maar de roodheid is goed behandelbaar.

  Behandelingen
  Er zijn diverse behandelmethoden, maar helaas wordt er juist op dit gebied heel veel onzin verkocht. Er wordt met verkeerde, goedkope apparatuur gewerkt. Het is echter zeer belangrijk dat je door de juiste hiervoor opgeleide professional wordt behandeld om een slecht resultaat op termijn of beschadigingen te voorkomen! Wij bij Laser Skin Clinics® verzekeren je dat je bij onze huidtherapeuten in de beste handen bent! Gemiddeld heb je tussen de 1 en de 4 behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Goede lifestyle-adviezen horen standaard bij onze behandelingen.

  De juiste apparatuur
  Onlangs heeft de minister van VWS aangekondigd meer regels te zullen maken voor wie er met lasers en IPL-apparatuur mogen werken. Afgelopen september was onder op ‘TROS Radar’ te zien welke schade kan worden aangericht door behandelaars zonder opleiding met medische laser- en lichtapparatuur. Laser Skin Clinics® heeft meegewerkt aan de uitzending en was ook in beeld. De roodheid kan bij ons uitstekend behandeld worden met laser of IPL, afhankelijk van de oorzaak en het exacte beeld.

  Laser Skin Clinics® kan de diagnose juist stellen, werkt samen met artsen mocht aanvullend onderzoek of medicatie nodig zijn en heeft de beschikking over meerdere apparaten, niet één apparaat voor alles! Dat bestaat echt niet. Vraag een vrijblijvend consult, bij ons altijd gratis! Een vergoeding door de verzekeraar is bovendien mogelijk.

  Wat is laser?
  ‘Laser’ is een acroniem: ‘Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation’. Laser is eigenlijk licht. Maar vooral van één golflengte, ofwel één kleur van de regenboog. Het is verder ‘coherent’, ofwel: alle deeltjes lopen exact gelijk in de pas. En het is ‘collimated’, oftewel: de straal is parallel. Door deze unieke eigenschappen kun je met een laser heel nauwkeurig een bepaald doel raken. En daarom zal de behandeling effectief zijn.

  IPL (‘Intense Pulsed light’) is ook licht, maar alle kleuren van de regenboog bij elkaar. Om toch iets preciezer te worden, wordt een filter gebruikt, zodat het doel geraakt wordt. Het raakt echter niet alleen het exact beoogde doel, maar (gewenst of ongewenst) ook meer. Laser heeft, zeker voor een wat getinte huid, altijd de voorkeur.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply