Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Van onrustige baby naar blije baby
  Rate this post

  Huilen is dé manier van communiceren voor een baby. Een baby huilt als hij honger heeft, zich gefrustreerd voelt, moe is, niet lekker in zijn vel zit of pijn heeft. In de eerste maanden kan huilen een teken zijn dat de baby stress in zijn lichaam heeft van bijvoorbeeld een pittige bevalling, een bewegingsbeperking, een allergie, darmproblemen of het teruggeven van melk.

  Als osteopaat zoek ik naar de reden waarom een baby zo onrustig is. Ik behandel de oorzaak en probeer hiermee het lichaam weer in balans te brengen.

  De geboorte
  Tijdens het laatste gedeelte van de geboorte schuiven de schedelbeenderen van de baby over elkaar, om geboren te kunnen worden. Dit natuurlijke proces wordt soms verstoord.
  Je kunt denken aan:
  • een vacuüm- of tangverlossing
  • een trage ontsluiting
  • een sterrenkijkerbevalling
  • de situatie dat er hard meegeduwd wordt om de baby geboren te laten worden
  • de situatie dat het schoudertje in de weg zit
  • de situatie dat het uiteindelijk een spoedkeizersnede wordt
  • de situatie dat de navelstreng om het nekje zit

  Geboortetrauma
  De geboorte kan een bewegingsbeperking hoog in de nek of een verminderde beweeglijkheid van de schedelbladen tot gevolg hebben. Dit kan ervoor zorgen dat hoofdpijn blijft aanhouden, dat de baby gevoelig is voor drukte en geluid, dat er spijsverteringsproblemen ontstaan of dat er verstoorde lichaamsbewegingen merkbaar zijn. Het gevolg is een overprikkelde baby die zich niet kan ontspannen en veel huilt.

  Behandeling
  Als deze bewegingsbeperking niet behandeld wordt kan dat zorgen voor asymmetrieën in het hele lichaam met als gevolg een voorkeurshouding, een afgevlakt schedeltje, een asymmetrische schedelontwikkeling en uiteindelijk motorische problemen.

  In de eerste maanden zijn de geboortetrauma’s het beste te behandelen omdat het weefsel nog goed te corrigeren is. Meestal heb ik maar 3 tot 5 behandelingen nodig. Ik behandel uiteraard alleen met heel zachte technieken.

  Herken jij jouw baby in dit verhaal? Maak een afspraak. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter en sneller je baby geholpen is.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply