Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ont-wikkel jezelf & laat je pure ‘ik’ zien
  Rate this post

  In de coachpraktijk van Yvonne Raaijmakers komen regelmatig mensen die willen werken aan hun eigen ontwikkeling, zowel privé- als loopbaangerelateerd. Bewust willen werken aan je zelf­ontwikkeling lijkt steeds populairder te worden, maar waarom? Volgens Yvonne geeft zelfont­wikkeling betekenis en invulling aan je leven. Zij hoort vaak dat mensen zich meer ‘levend’, verbonden, voldaan, gezond, gelukkig, relaxed en energiek gaan voelen.

  Eenmaal bezig met je ontwikkeling zet dit vaak weer andere veranderingen in gang en heeft het een positief effect op je omgeving. Groei en ontwikkeling passen bij onze authentieke natuur en zo hebben we ook allemaal een al dan niet bewust verlangen naar zelfrealisatie. Helaas wordt dit verlangen vaak overschreeuwd door onze denkende geconditioneerde geest en worden mensen bewust of onbewust geremd door belemmerende overtuigingen, zoals ‘het levert me toch niets op’, ‘ik word toch niet gelukkig’, ‘ik heb er geen tijd voor’ of ‘het lukt mij toch niet’.

  Inzicht
  Yvonne kan mensen meer inzicht geven in wat er belemmert in de zelfontwikkeling en hulp bieden bij het loslaten van één of meerdere overtuigingen. Door los te laten, wordt degene die je echt bent steeds beter zichtbaar – maar wie blijft er over? Dat ontdekken én gaan veranderen kan best spannend zijn en daarom kan het enorm helpen om dat samen met een professional aan te pakken.

  Tijdens een coachsessie of coachtraject gaat het er niet zozeer om dat je jezelf gaat vinden, maar dat leert jezelf te zijn en dat je gaat kijken vanuit jezelf. Je hoeft jezelf dus niet te vergelijken met anderen, je hoeft jezelf niet te meten aan anderen, je hoeft jezelf niet te straffen, je mag uit je ‘label’ stappen van bijvoorbeeld moeder, collega, vriendin, perfectionist of slachtoffer.

  Hoe?
  Er zijn diverse methodieken die Yvonne kan inzetten; manieren die het voor jou leuk, interessant, gezellig en inspirerend houden om jezelf te ontwikkelen – en dat is maatwerk, want jij bent uniek. Zelfontwikkeling is ­dynamisch en vraagt om actie en beweging. Om te werken aan zelfontwikkeling, zul je zelf proactief aan de slag moeten (en blijven) gaan, maar dan heb je wel zelfkennis nodig. Ook hierbij kan Yvonne je helpen, ­bijvoorbeeld door een zeer brede analyse van je drijfveren, talenten, competenties en motivatie voor je te maken. Zij zet dit vaak in binnen haar praktijk V-Power at Work, die ­specifiek gericht is op het bedrijfsleven. Het blijkt maar al te vaak dat medewerkers niet gelukkig zijn of zelfs langdurig verzuimen omdat het ze ontbreekt aan vreugde, vitaliteit en veerkracht. Inzicht krijgen in wat echt bij iemand past én waarin iemand zich kan ontwikkelen, maakt dat er veel meer vanuit passie en plezier gewerkt kan worden – een ‘win-win’-situatie voor zowel werkgever als werknemer.

  Paarden
  Voor particuliere begeleiding kun je terecht bij de ­praktijk Yvonne Raaijmakers Connected Coaching. Ook dan worden er diverse methodieken ingezet, en zelfs haar paarden willen helpen! Yvonne is namelijk gecertificeerd paardencoach en maakt regelmatig dankbaar gebruik van de bijzondere wijze van reflecteren van paarden. Yvonne: ‘Paarden kunnen je feedback geven op je manier van ­communiceren, je (fysieke) gedrag, je emoties, je authenticiteit en je relationele kwaliteiten. Daarnaast kun je bij een paard veilig uitproberen wat er gebeurt als je iets in je houding of gedrag verandert. Een paard leeft immers in het hier en nu en reageert altijd op wat je op dat moment doet; hij beoordeelt je niet op eerder gedrag. De diepgang in deze manier van inzicht krijgen wordt zelden aangeraakt in andere vormen van coaching en wordt mogelijk gemaakt doordat de sensitiviteit van paarden tot ver in ons onderbewustzijn reikt. Dat wat diep is weggestopt of tot nu toe verborgen is gebleven, maakt het paard voor je zichtbaar – zonder manipuleren, eigen verborgen agenda of oordeel.’

  Naar buiten
  Yvonne verlaat met regelmaat haar coachruimte om de natuur in te kunnen gaan, omdat mensen zich dan vaak veel gemakkelijker blijken uiten. Rustig lopend door de natuur kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Maar even stilstaan of stil zijn mag ook; er ontstaat dan bewustwording, zodat je kunt luisteren naar je innerlijke gevoel en je jezelf kunt zijn. Je leert bewust te schakelen van denken naar voelen. Je hoofd wordt ‘leeg’ en dat geeft ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten. En als je je beweegt buiten de voor jou bekende wereld, krijg je ook de kans om nieuwe wegen in te slaan en naar een andere horizon te kijken.

  Zelfontwikkeling is een reis die geen einde kent. Neem eens een coach mee op een deel van jouw reis! Deze kan je veel inzichten geven over de persoon die je al bent en nog meer wilt zijn…

  Yvonne Raaijmakers is opgenomen in het KwaliteitsRegister voor de Equine Assisted Coach (KREAC) en aangesloten bij de beroeps­verenigingen NOBCO, EMCC en NOLOC.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Franka op juli 7, 2017, 3:27 pm

  Wauw wat gaaf! Ik ga zeker een afspraak maken om een keer met een paard iets te doen, lijkt me echt geweldig!

  Beantwoorden →