Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Ontdek de stilte in jezelf

  Stilte is kracht. Het is niet de afwezigheid van geluid buiten je, maar een andere stilte. Om je eigen innerlijke stilte te horen, heb je aandacht nodig. Een aandacht waarbij je waarneemt zonder te oordelen. Je gaat op ontdekkingsreis om bij jouw eigen krachtbron van stilte te komen.

  Elke ontdekkingsreis begint met kleine stapjes. Met meditatie gun je jezelf een rustpauze en kom je tot jezelf en word je jezelf. Je leert jezelf kennen zonder oordeel. Je ontdekt het verband tussen lichaam, adem en denken. Wanneer je net begint met mediteren, leer je eerst lichaam en adem tot rust te laten komen. Dan ga je waarnemen hoe gedachten en emoties achter elkaar aan buitelen. Het moeilijkste proces is dan vaak het loslaten en niet op de inhoud ingaan.
  Mariëtte begeleidde de afgelopen 40 jaar, in groepsverband en in individueel diverse doelgroepen, het groeiproces van deelnemers met onder andere yoga, zen en mindful coachen in Nederland, België en India.
  ‘Ik vind het een uitdaging om nieuwe en oude kennis met elkaar te verbinden en ik ben dankbaar dat ik op mijn pad bijzondere leraren heb gehad, die mij vertrouwd maakten met westerse en oosterse psychologie en filosofie.’
  Mariëtte biedt ook een alternatieve aanpak voor het reguliere aanbod van geestelijke gezondheidszorg. De eerste vraag voor haar is altijd: wat is je vraag en wat heb je nodig? Mariëtte: ‘Soms is een eenmalig gesprek genoeg om iets helder te krijgen. Humor en de lach werken daarbij bevrijdend. De grootste beloning is het wanneer mensen zelfstandig met een glimlach hun pad kunnen vervolgen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply