Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ontdek je eigen behoeften
  Rate this post

  Het is weer zover, de feestdagen staan voor de deur. Iedereen is druk bezig met alle voorbereidingen om het straks gezellig te maken voor de hele familie. Maar vraag jij je wel eens af waar jij zelf nu echt gelukkig van zou worden op deze dagen? Heb je echt behoefte aan een uitgebreid menu met exotische gerechten, talloze cadeaus onder de boom en heen en weer reizen tussen alle familieleden? Of doe je dit om aan de verwachtingen van anderen te voldoen, omdat het nu eenmaal zo hoort? En zou je veel liever lekker uitrusten met een goed boek op de bank?

  Vaak doen we de dingen vanuit automatische en vastgeroeste patronen, niet alleen op feestdagen, maar in het hele dagelijks functioneren. We doen de dingen omdat we denken dat ze van ons verwacht worden, of omdat we het nu eenmaal altijd zo gedaan hebben. Dat kan natuurlijk prima zijn, maar het kan ook betekenen dat we niet stil staan bij wat we nu echt willen of nodig hebben. Wanneer we ons meer bewust kunnen zijn van onze gevoelens of behoeften, creëren we voor onszelf een grotere keuzevrijheid om datgene te doen wat echt passend is.

  Leer bewuste keuzes maken
  Mindfulness is een mooie manier om in het hier en nu naar onszelf en de omgeving te kijken, zodat we op situaties ­kunnen reageren vanuit een bewuste keuze in plaats vanuit een automatisme. Middels verschillende aandachts­oefeningen leer je om meer bewust te zijn van wat voor jou belangrijk is, wat zorg nodig heeft of juist waar ­belem­meringen zitten en wat spanning veroorzaakt. Door aandacht te geven aan datgene wat ook echt aandacht behoeft, ontstaat de ruimte om keuzes te maken en te doen wat past bij jou of de omstandigheden.

  Toepassen in je dagelijks leven
  IntensPsychologie biedt achtweekse trainingen ­mindfulness. In kleine groepen en onder professionele begeleiding leer je wat mindfulness voor je kan betekenen en hoe je dat kan toepassen in je eigen dagelijks leven. Ook worden regelmatig introductiebijeenkomsten ­georganiseerd, waar je vrijblijvend kunt kennismaken met de mindfulness.
  Bezoek voor meer informatie de website of neem ­vrijblijvend contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply