Rate this post
 • Ontdek je eigen gebruiksaanwijzing
  Rate this post

  Loop je vast in je leven en wil je er weer beweging in krijgen? Wil je je verder ontwikkelen als persoon en/of ben je van nature nieuwsgierig? Dan is een NLP-opleiding wellicht interessant voor jou!

  ‘NLP’ staat voor ‘Neuro Linguïstisch Programmeren’ en is een wereldwijd toegepaste methode voor persoonlijke ontwikkeling en communicatie. NLP wordt succesvol gebruikt in het onderwijs en het bedrijfsleven, in trainingen en bij coaching. NLP gaat niet over de inhoud, maar over de structuur van communicatie.

  ‘Neurolinguïstisch Programmeren is natuurlijk een weinig zeggende term. Daar zouden de ontwikkelaars nu vast iets anders voor verzinnen’, volgens Richard Spek, een van de trainers bij De eerste verdieping. ‘Wij noemen het ook wel ‘Nog Leuker Persoon’ worden. Of ‘Natuurlijke LevensProcessen’. Hoe dan ook: NLP gaat erover hoe je lekkerder in je vel kunt zitten, meer energie kunt hebben en op een prettigere manier met anderen en met jezelf kunt leren omgaan. Je eigen gebruiksaanwijzing op emotioneel en communicatief gebied ontdekken zogezegd.’

  De elementen van NLP:
  – ‘Neuro’: ons zenuwstelsel is geen vast gedefinieerde massa, maar ontwikkelt zich op basis van ervaringen en hoe je daar van binnen mee omgaat.
  – ‘Linguïstisch’: iedereen heeft een zogenaamde ‘interne dialoog’. Bewust of onbewust gebruik je een zogenaamde ‘storyteller’: dat deel van je brein dat betekenis, oorzakelijk verband en verklaringen geeft.
  – ‘Programmeren’: dit is waar NLP uiteindelijk om gaat. Hoe kun je gedrag, emoties en overtuigingen veranderen? Programmeren klinkt technischer en bewuster dan het daadwerkelijk gaat. Maar door inzicht en bepaalde oefe­ningen kun je uiteindelijk heel gemakkelijk vaste denk­patronen veranderen, en daarmee ook wat je voelt en hoe je op de wereld reageert.

  Wat is NLP in de praktijk?
  NLP is een heel effectieve manier om te ontdekken hoe je jezelf tegenhoudt of juist in beweging zet. Om te ontdekken hoe je steeds weer onderhandelt tussen denken en doen, dromen en rationaliseren, tussen blijven staan en actie. Wie wint er, waarom en wat wil je eigenlijk écht?
  NLP is een mindset (hoe kijk je tegen de wereld aan?) en een verandermethodiek, waarbij het je bewust worden van patronen centraal staat. Hoe je je dat eigen maakt? Door te doen, te ervaren, te communiceren en onder de mensen te zijn. Daarom voegt een training zoveel toe! Je kunt de sfeer komen proeven bij onze informatieavonden of een keer persoonlijk kennismaken met een van de trainers.
  NLP kent een heleboel technieken waarmee je succesvol bij jezelf een aantal dingen kunt veranderen en verbeteren. Kijk op de site bij ‘NLP Practitioner’ om een idee van de verschillende onderwerpen te krijgen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply