Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ontdek je zelfherstellend vermogen
  Rate this post

  ‘Steeds meer mensen hebben rug, nek- en schoudersproblemen, artrose, spanningsklachten en burn-outverschijnselen. De vraag om op een natuurlijke manier van de klachten te herstellen en om te kunnen ontspannen is groot’, vertelt Marieke. Maar hoe vind je de ondersteuning die werkelijk helpt en ook op lange termijn effect heeft? Yin Yoga Medicine biedt je de mogelijkheid jouw eigen tools te ontdekken, en het zelfherstellend vermogen van je lichaam aan te spreken.

  Tijdens individuele yogasessies zoekt Marieke met jou naar de Yin-houdingen die je kunnen helpen de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Doordat de toegankelijke Yin-houdingen langer worden aangehouden, spreek je het zelfgenezend vermogen van je lichaam aan. Daarbij zet Marieke technieken vanuit shiatsu, cranio-sacraaltherapie en functionele osteopathie in, om nauwkeurig vast te stellen waar jij baat bij hebt. ‘Het is geen standaardtoepassing, maar een andere benadering om die patronen te door­breken’, weet ze. ‘En, dat je lenig moet zijn voor yoga, wordt nog steeds door heel veel mensen gedacht, maar dat is beslist niet zo!’, benadrukt Marieke.

  Totaalbenadering
  Yin Yoga Medicine is een nieuwe behandelwijze, waarin yoga, meditatie, mindfulness, geneeskunst en welzijn elkaar vinden. ‘Het is een nieuwe vorm die in de grotere steden met veel succes wordt toegepast, en hier in de Achterhoek ben ik de enige die dit doet’, vertelt Marieke enthousiast. ‘Het is mooi om te zien hoe mensen na een aantal ­sessies ­alweer pijnvrij rondlopen!’ ‘Ik creëer de voorwaarden waarmee mensen die bij me komen, het zelfherstellend vermogen van hun lichaam leren aanspreken. Ook geef ik houdingen en advies mee. Het is een totaalbenadering die niet alleen fysiek iets met je doet, maar ook je mindset ­verandert. Die wisselwerking van het fysieke en mentale stuk is zó mooi en zelfhelend.’

  ‘Ik heb mijn hart gevolgd’
  Marieke vertelt vol passie over haar vak. Jarenlang was ze werkzaam in financiële functies met bedrijfseconomie als achtergrond, maar in 2009 gooide ze het roer om. ‘Ik heb mijn hart gevolgd en dat voelt zó goed! Ik vind het fijn om voor anderen iets te kunnen betekenen. Ik geef wekelijks meerdere hatha- en Yin-yogalessen, waarbij ik tijdens de les inspeel op de behoeften die er op dat moment zijn. Daarnaast geef ik lessen voor 65-plussers en verzorg ik yogalessen voor mensen met kanker bij het inloophuis in Zevenaar. Ook dit jaar verzorg ik weer retraites met verschillende thema’s in Noord-Frankrijk en in het stiltecentrum van landgoed Slangenburg. Op dit moment ben ik bezig met een inspirerende pilot voor de gemeente Eindhoven in het kader van duurzame inzetbaarheid van personeel. De pilot houdt in dat we onderzoeken of het geven van yoga- en meditatie een positieve invloed heeft op het ziekteverzuim.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply