Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ontdek nieuwe loopbaanpaden
  Rate this post

  Iedereen heeft wel eens vragen over zijn loopbaan of de eigen ontwikkeling, of voelt zich wel eens uit balans. Sta je op een kruispunt in je loopbaan en wil je je heroriënteren? Wil je onderzoeken welk werk beter bij je past?

  Soms kan het prettig en verhelderend zijn om met iemand te praten (sparren) die vanuit een ander gezichtspunt alternatieven kan aandragen. Dan is loopbaancoaching misschien iets voor jou. Loopbaancoaching kan de ondersteuning bieden om je eigen weg weer te vinden. Het is het ontdekken en kiezen van (nieuwe) loopbaanpaden.

  Pas op de plaats
  Binnen een loopbaantraject maak je als het ware een pas op de plaats. Je kijkt naar je situatie, probeert te achter­halen wat je hierin aanspreekt, op welke vlakken je wat zou willen veranderen en wat die verandering zou kunnen zijn. Door je bewust te worden van je verlangens en gedachten, kun je een gerichtere keuze maken. Een loopbaantraject is altijd maatwerk, waarbij je zelf kiest en meebeslist over de inhoud van je traject.

  Praktisch en concreet
  Wederzijdse openheid, eerlijkheid en vertrouwen vormen de basis van de gesprekken. Als loopbaancoach vindt Kathleen het belangrijk dat er een ‘klik’ is tussen jou en haar. Om die reden start een loopbaantraject altijd met een oriëntatiegesprek. Tijdens dit gesprek maak je persoonlijk kennis met Kathleen, bespreken jullie je huidige situatie, je wensen en verwachtingen ten aanzien van het traject, en staan jullie stil bij de vraag of Kathleen voor jou de juiste partner is. Dat hoef je natuurlijk niet ter plekke te beslissen; je kunt daar thuis rustig over nadenken. In de daarna volgende loopbaansessies richt de ondersteuning zich op het vinden van de antwoorden op de vragen ‘wie ben ik?’, ‘wat wil ik?’, ‘wat kan ik?’, ‘waar vind ik dat?’ en ‘hoe kom ik daar?’. Vragen die gaan over jouw kwaliteiten, capaciteiten, talenten, (on)mogelijkheden, wensen en verlangens over je loopbaan.

  Om deze vragen te kunnen beantwoorden, wordt gebruik gemaakt van verschillende oefeningen en opdrachten die passen bij jouw vraag. Je krijgt huiswerkopdrachten mee die bedoeld zijn om je te motiveren en stimuleren de volgende stap te zetten. Waar nodig of gewenst wordt ook gebruik gemaakt van psychologische en online testen.

  Plan van aanpak
  Aan het eind van het loopbaantraject heb je een profielschets gemaakt, bestaande uit een persoonsprofiel en een beroepsprofiel. In het persoonsprofiel beschrijf je je inzichten omtrent kwaliteiten, sterke/zwakte-analyse en kennis en vaardigheden door antwoord te geven op de vragen ‘wie ben ik?’ en ‘wat kan ik?’. In het beroepsprofiel beschrijf je de gewenste functie en werksituatie, oftewel ‘wat wil ik?’ en ‘waar vind ik dat?’. Gekoppeld aan de profielschets maak je een plan van aanpak waarin de loopbaandoelen worden beschreven met de activiteiten die nodig zijn om deze te realiseren, waarmee de vraag ‘hoe kom ik daar?’ beantwoord wordt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply