Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ontdooi jouw frozen shoulder
  Rate this post

  ‘Frozen shoulder’ betekent letterlijk ‘bevroren schouder’. Dit geeft niet de temperatuur van de schouder aan, maar de stijfheid ervan. Wanneer je last hebt van een frozen shoulder, heb je een doffe of hevige pijn en kun je je schouder minder goed bewegen. Sterker nog: sommige mensen kunnen hun arm nauwelijks meer opheffen of draaien. Niet iets wat je wilt natuurlijk.

  Bij een frozen shoulder is er een ontsteking in het schoudergewricht en dit ontwikkelt zich langzaam. Ook kan het wel 3 jaar duren voordat je er weer helemaal vanaf bent. Bij een primaire frozen shoulder is er nog geen duidelijke oorzaak bekend. Een secundaire frozen shoulder is meestal het gevolg van een ongeluk of operatie.

  Shiatsu vs. pijnbestrijding
  Artsen geven vaak injecties en medicatie voor pijn-bestrijding, maar de pijn kan dan na verloop van tijd weer terugkomen. Er zijn ook andere opties om van je frozen shoulder af te komen, zoals een goede shiatsu behandeling. 

  Bij pijn is er altijd sprake van een blokkade. Shiatsu is een eeuwenoude Chinees-Japanse drukpuntmassage, en hiermee kunnen blokkades worden opgeheven. Shiatsu werkt ook preventief, zodat dat de lichaamsenergie in balans is En blijft, waardoor er geen blokkades kunnen ontstaan. Door druk toe te passen op de juiste meridianen en punten, activeert de therapeut het zelfherstellend vermogen van het lichaam, en wordt de verstoorde energiebalans weer in evenwicht gebracht en versterkt. Een shiatsu-therapeut kan op deze manier de pijn helemaal of gedeeltelijk te laten verdwijnen. Je voelt je na de behandeling meer ontspannen, rustiger én energieker. 

  Laat je op tijd behandelen voordat jouw frozen shoulder chronisch wordt! Als je er snel bij bent, is de hersteltijd een stuk korter. Het Kobayashi Medisch Shiatsu centrum in Alphen aan den Rijn is hierin gespecialiseerd, en kan jou van je pijnlijke schouder afhelpen.

  Drie fasen van een frozen shoulder:
  • Fase 1: de ‘bevriezingsfase’. Door de ontsteking ontstaat er een vervelende pijn, die aldoor in de schouder aanwezig is. De pijn kan ’s nachts erger worden, vooral wanneer je op je schouder slaapt. Ook wordt de pijn erger bij het bewegen van je arm.
  • Fase 2: In de ‘bevroren fase’ voelt de schouder stijf aan, en merk je dat je bewegingsmogelijkheden beperkt zijn. Het bewegen van het schoudergewricht zelf, doet nu wel minder pijn.
  • Fase 3: In de ‘ontdooifase’ nemen de stijfheid en de pijn af en je merkt dat je je schouder weer beter kunt bewegen.

  Wist je dat… een frozen shoulder bij 2 tot 5% van de Nederlandse bevolking voorkomt?
  Wist je dat… een frozen shoulder iets anders dan artrose in de schouder is? Artrose is slijtage aan het kraakbeen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply