Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ontmoetingsplaats voor wie geraakt wordt door kanker
  Rate this post

  Kanker is voor vrijwel iedereen dichtbij. Eén op de drie mensen wordt geconfronteerd met kanker. Direct of omdat een naaste deze ziekte krijgt. Het aantal kankerpatiënten zal de komende jaren aanzienlijk toenemen. Ook het aantal mensen dat leeft met de gevolgen van kanker neemt toe.

  Kanker wordt steeds meer een chronische ziekte. De medische zorg staat voor de uitdaging deze ziekte te bestrijden en er komt meer behoeft aan psychosociale ondersteuning. Een plek waar deze ondersteuning wordt geboden, is het Toon Hermans Huis Ede.

  Impact
  ‘Voor zowel degene die ziek is, als voor de dierbaren om de zieke heen, is de impact van een ziekte als kanker groot. Kanker is niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel, mentaal en sociaal een zware ziekte’, vertelt coördinator Regien de Bruyn. ‘Vaak is het moeilijk om de draad van het leven op te pakken wanneer je geraakt bent door kanker. Iedereen beleeft dit proces anders.’
  Het Toon Hermans Huis Ede biedt een plek waar je wordt begrepen en waar iemand echt aandacht en tijd voor je heeft, waar je even los kunt komen van je dagelijkse zorgen. Hier kunnen mensen met kanker en hun naasten zichzelf zijn. Zij vinden er informatie, een luisterend oor, mogelijkheden voor lotgenotencontact en een breed activiteitenaanbod, zoals creatieve workshops, thema-avonden en het koor Zingen voor je Leven. Er is ruimte voor een lach en een traan.

  Oncologisch Centrum
  Het Toon Hermans Huis Ede werkt nauw samen met Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede door de inzet van ­gastvrouwen en -heren in het Oncologisch Centrum en op de oncologische afdelingen in het ziekenhuis. Marion Schimmel is coördinator in het Oncologisch ­Centrum. ‘Onze vrijwilligers bieden zowel patiënten en hun mantelzorgers in de wachtkamer van de polikliniek als patiënten die een behandeling krijgen op de dagbehandeling iets te drinken aan en zo nodig ook een luisterend oor.’

  Toon Tovenaars Kinderinloop
  Omdat ook kinderen in hun directe omgeving steeds vaker met kanker te maken krijgen, is het Toon Hermans Huis Ede in 2013 gestart met een inloopmiddag speciaal voor kinderen: Toon Tovenaars Kinderinloop. Kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen er op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur op afspraak terecht. Toegewijde geschoolde vrijwilligers die gespecialiseerd zijn in de zorg rondom kinderen bieden hen een veilige plek om te praten, zich creatief te uiten of om gewoon eens lekker te ontspannen. Naast de reguliere kinderinloopmiddagen worden er regelmatig creatieve workshops georganiseerd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply