Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Dé ontmoetingsplaats voor mensen met kanker

  Als je de diagnose ‘kanker’ hebt gekregen, verandert je wereld en ook je toekomstbeeld. De ziekte heeft invloed op je functioneren, je positie op je werk en je gezin en je familie. De medische behandeling komt als een orkaan over je heen en neemt je volledig in beslag. Daarna volgt vaak een periode van onzekerheid, waarin angst en de behoefte om het gewone leven weer op te pakken elkaar afwisselen. Tijdens deze periode is het fijn dat je een inloophuis kunt bezoeken.

  Bij Inloophuis Carma zijn niet alleen de mensen welkom die zelf ziek zijn of ziek zijn geweest, maar ook hun mantelzorgers c.q. de familie of een vriend(in) zijn van harte welkom. Ook zij willen hun verhaal kunnen delen en weten dat er zonder oordeel naar hen wordt geluisterd. Als je dierbare partner of familielid is overleden aan kanker, is er ook een mogelijkheid om steun te vinden bij elkaar in het inloophuis.

  Gastvrouwen
  Er zijn altijd gastvrouwen aanwezig tijdens een inloop. Zij bieden je een luisterend oor en proberen samen met jou te kijken welke activiteiten ondersteuning kunnen bieden. De gastvrouwen zijn allemaal vrijwilligers die een basistraining en de aangeboden nascholingsavonden hebben gevolgd.

  Activiteiten
  Alle gasten zijn anders, ook wat betreft de behoefte aan activiteiten. De één vindt het al fijn als die anderen kan ontmoeten tijdens een kopje koffie of thee, de ander is graag creatief bezig. Er zijn meerdere activiteiten bij het inloophuis waar de gast aan kan deelnemen. Enkele voorbeelden van activiteiten zijn yoga, het Carma koor, creatieve workshops, wandelen en diverse informatieavonden. Uiteraard zijn er ook inloopmomenten waar je je niet voor hoeft aan te melden en gewoon kunt binnenlopen. Voor de activiteiten wordt er soms een kleine eigen bijdrage gevraagd. De informatieavonden en de inloopmomenten zijn zonder kosten.

  Intensievere hulp
  Mocht de gast meer psychologische ondersteuning nodig hebben, dan is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de individuele coaching bij kanker (verzorgd door Annette Koedood) of de begeleiding door een toegepast psycholoog (Yvonne Vijverberg van PsYvon). Deze hulp kan jou in het inloophuis geboden worden en vindt op afspraak plaats.

  Drempel
  Vind je het moeilijk om voor de eerste keer binnen te lopen bij het inloophuis? Neem gerust een vriend of vriendin mee en kom samen. Stap eens bij ons binnen en ervaar de sfeer in het inloophuis!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply