Rate this post
 • Ontspan, charge jezelf en Leef
  Rate this post

  Charge is een praktijk waar massage, yoga en therapie samenkomen. Met een inspirerende en persoonlijke sfeer voor iedereen. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om jezelf op te laden, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past. Wij zijn een enthousiast team van jong tot oud. Gezamenlijk delen wij de passie in het begeleiden van mensen naar meer ontspanning en energie, met een open vizier.

  Een massage heeft zowel fysiek als psychisch een ontspannende en stimulerende uitwerking. In een korte tijd kan het klachten als hoofdpijn, gespannen spieren, slapeloosheid en stress verminderen of wegnemen. Het ontspant de spieren en verbetert de algehele circulatie van je lichaam. Hierdoor kunnen afvalstoffen weer beter afgevoerd worden en kunnen zuurstof en voedingsstoffen de lichaams­cellen beter bereiken. Daarmee behoud je de balans in het dagelijks leven.

  Yoga
  Bij ons kun je naast massage nu ook terecht voor yoga. Uit ervaring vanuit de massagepraktijk is gebleken dat yoga een erg mooie toevoeging is om naast massage regelmatig te doen. Klachten worden minder en het bevordert ontspanning, zowel voor lichaam als geest. Bij ons kun je terecht voor verschillende yogastijlen: Yin yoga, Hatha yoga en Power yoga.

  Yin yoga
  In onze Yin yogales richten wij ons op het soepeler maken van gewrichten en bindweefsel. Door helemaal in een houding te ontspannen, soms wel tot 5 minuten, wordt het bindweefsel opgerekt en gestimuleerd. Hierdoor worden de gewrichten beweeglijker en actiever en ontstaat er meer ruimte en opening in het lichaam. Niet iedereen komt even ver in een houding. Dit heeft geen invloed op het effect van de houdingen. We maken gebruik van materialen, bijvoorbeeld kussens, zodat iedereen op zijn eigen manier helemaal kan ontspannen in een houding. Zo is het voor iedereen prettig en is het effect hetzelfde.

  Hatha yoga
  Hatha yoga is de bekendste en meest beoefende yogavorm in de wereld. Hatha yoga is erg toegankelijk en laagdrempelig als je nog geen ervaring hebt met yoga. In onze Hatha yogales ligt de aandacht op ontspanning en bewustwording. In de les wordt er aandacht besteed aan yogahoudingen, ademhaling en meditatie. In elke les staat er een thema centraal, waardoor je op een leuke manier wordt geprikkeld en geïnspireerd.

  Power yoga
  In onze Power yogales richten wij ons op dynamische lichaamshoudingen die in een reeks opeen worden gevormd in een uitdagend tempo. Gedurende de lichaamshoudingen staat de ademhaling centraal. Een les waarbij je fysiek wordt uitgedaagd, maar wel met aandacht voor meditatie, bewustzijn en ademhaling. Juist vanuit de inspanning kom je bij Power yoga in de ontspanning. Je ontdekt je lichaam en verlegt grenzen. In elke houding kun je dingen van jezelf tegenkomen. Dit kan confronterend zijn of juist een verademing. Power yoga is een mooie ‘work-out’ om even stil te staan bij je lichaam, geest en ademhaling.

  Meer in balans
  Na een yogales ben je weer meer in balans. De rust en ontspanning heeft dit keer de aandacht gekregen. Dit is onmisbaar de tegenhanger van ons snelle en met vele prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. De vele activiteiten en drukte in ons leven maken het lichaam moe en stijf. Yoga heeft alles te maken met mindfullness. Het zijn in het moment, in je lichaam, de ruimte en je gevoel. Met yoga ga je op een bewuste manier met jezelf aan de slag, zowel met lichaam als geest.

  Massage op locatie
  Ook hebben we een mobiele massageservice in Groningen en omstreken. Een nuchtere, flexibele service die zich inzet voor jouw gemak. Dit kan bijvoorbeeld een leuke ontspannende verrassing zijn voor een geliefde, of juist ingezet worden als iemand slecht ter been is of minder mobiel is. Een unieke ervaring waar we bij je langskomen voor een moment van ontspanning, rust of juist klachtgericht. Je hoeft de deur niet meer uit!

  Dankzij massage, yoga of andere therapie blijf je zowel fysiek als psychisch in goede conditie. Met ons aanbod zorgen wij voor een moment van ontspanning die bij jou past. Na een bezoek aan of van Charge heb je weer nieuwe energie, juist omdat je aandacht hebt besteed aan een moment voor jezelf.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply