Rate this post
 • Ontspan je!
  Rate this post

  ‘Gezondheidszorg’ wordt meestal geassocieerd met ‘genezing’. Tegenwoordig ligt de nadruk vaker op het voorkómen van kwalen, bijvoorbeeld door goede beweging en gezonde voeding. Dat ook rust en ontspanning een preventieve werking hebben, begint nu langzaam door te dringen. De term ‘preventieve wellness’ begint steeds bekender te worden.

  Stress is voor veel mensen een groot probleem, met veel negatieve effecten. Wellness door ontspanning is gericht op rust en geestelijk welzijn. Zo kan een regelmatige simpele ontspanningsmassage een groot gezondheidsvoordeel hebben, alleen al door het anti-stresseffect. Massage ontspant de spieren, bevordert de doorbloeding en verbetert de stofwisseling. Het heeft een aantal positieve fysiologische en biochemische effecten, zoals het dalen van de bloeddruk, hartslagfrequentie en cortisolniveau. Bovendien is er een toename van het oxytocineniveau (‘knuffelhormoon’). Massage is een perfecte manier om bij stress te ontspannen. Een fijne anti-stressbehandeling is de combinatie van een Japanse gezichts­massage met afsluitend een voetmassage.
  Massage is niet alleen een kwestie van kennis. Het is zeker ook een kwestie van gevoel en respectvolle aanraking. Je verplaatst je handen naar de plek waar jouw aanraking nodig is. Het is de kunst van het aanraken en het aan­geraakt worden.
  Kijk op de websites voor meer informatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply