Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ontspannen de bevalling in
  Rate this post

  Gefeliciteerd, je bent zwanger! Een bijzonder moment in je leven, want in je buik groeit een wonder: een nieuw leven. Geniet van de leuke en spannende tijd die nu aanbreekt. Met een zwangerschapscursus bereid je je optimaal voor op de bevalling.

  Je krijgt allerlei informatie over het bevallen en de mogelijkheden die er zijn, zodat je goed voorbereid bent en de keuzes kunt maken die bij jou passen. Daarnaast krijg je allerlei handige tips aangereikt voor een soepel verloop van de bevalling. Ook een rondleiding in het Scheper Ziekenhuis is onderdeel van het programma. Er is een goede samen­werking met verloskundigen in de regio.

  Kleine groepen
  Bij Samen Bevallen vindt de cursus plaats in kleine groepen van maximaal 6 stellen per bijeenkomst. Je kunt je aan­melden voor de 20ste week van je zwangerschap; de cursus start tussen de 26ste en 31ste week. De groep wordt gevormd op basis van de uitgerekende datum. Nadat de groepsleden bevallen zijn, is er een bijeenkomst waarin jullie welkom zijn om elkaars baby’s te bewonderen en ervaringen uit
  te wisselen.

  Partner
  Ook je partner doet mee aan de cursus. Die krijg informatie over allerlei aspecten van het zwanger zijn en bevallen. Tevens is er aandacht voor ademhalingstechnieken. Doordat je partner betrokken wordt bij de cursus, krijgt die een beter begrip van wat jouw zwangerschap allemaal inhoudt, kan die jou beter ondersteunen en is die ook meer ontspannen gedurende de bevalling.

  Individuele cursus
  Naast het volgen van de cursus samen met je partner is het ook mogelijk om die alleen te volgen. Dit kan bij Zeker Bevallen Emmen (www.zekerbevallen.nl). Voor vrouwen die al een keer bevallen zijn, is er ook
  een cursus ‘Bevallen voor gevorderden’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply