Rate this post
 • Ontspannen de bevalling in
  Rate this post

  GIOIAS biedt zwangerschapscursussen, die gericht zijn op een goede voorbereiding op het krijgen van een baby. Het leuke is dat je de cursus start en eindigt met dezelfde medecursisten, zodat iedereen in dezelfde fase van de zwangerschap zit en je dus je eigen ervaringen kunt delen met je groepsgenoten. En de bijeenkomsten zijn nog eens gezellig ook!

  De cursus is er voor het hele traject van zwangerschap, de bevalling en de periode erna (herstel van de bevalling), en er is niet alleen aandacht voor bijvoorbeeld het voorkomen van lichamelijke klachten, maar ook voor het fit blijven en ontspanning, en er worden tips en adviezen gegeven.
  Bij de cursussen, die uit maximaal 12 deelnemers bestaat, is een veilige omgeving belangrijk: iedere zwangere wordt in haar waarde gelaten, en de persoonlijke behoefte van iedere deelnemer staat voorop.
  De naam ‘GIOIAS’ is een afkorting; de letters staan voor de beginletters van de onderdelen ‘Gezond & fit’, ‘Informatief’, ‘Ontspannend’, ‘Inspirerend’, ‘Actief’ en ‘Samen’.
  De cursussen worden gegeven door Astrid Tjin, die als paramedicus de kennis in huis heeft om vrouwen goed voor te bereiden op de bevalling. Zij zegt over haar cursussen: ‘Een zwangerschap en een bevalling zijn heel bijzondere gebeurtenissen, met niet alleen ‘ups’, maar ook met ‘downs’. Ik probeer ervoor te zorgen dat moeders met een goed gevoel kunnen terugkijken op deze periode. Ik vind het helemaal top als ik dat heb bereikt!’
  Kijk voor meer informatie en de startdata van de eerstvolgende cursussen op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply