Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ontspannen door je zwangerschap met yoga
  Rate this post

  Als je voor het eerst zwanger bent, kan dat gevoelens van onzekerheid en angst met zich meebrengen. Zwanger zijn vraagt veel van je, naast alle verantwoordelijk­heden die je hebt, zoals werk, het verzorgen van je kind(eren) en alles wat de dagelijkse beslommeringen van je vergen.

  Zwangerschapsyoga heeft een herstellend vermogen en vult de energie van binnenuit aan. De combinatie van een bewuste ademhaling en het beoefenen van de yogahoudingen (asana’s) heft de energieblokkades in je lichaam en geest op. Yoga geeft je de ruimte die je nodig hebt om je weer op te laden en in je eigen kracht te staan.
  Iedere les bestaat uit een aantal belangrijke elementen:
  – het aanleren van de juiste lichaamshouding
  – het trainen van de verschillende adem­technieken die horen bij de ontsluiting, geboorte en nageboorte
  – het versterken van de ademhalingsspieren, bekkenbodemspieren en de spieren die je nodig hebt voor de bevalling
  – het in het hier en nu staan en bewust je lichaam en geest versterken door de yoga­houdingen en ontspanningsoefeningen die je leert in de les en dagelijks kunt doen. Het leren ontspannen geeft je de kans om je onzeker­heden te overwinnen en op een positieve manier naar de bevalling te groeien.
  Ik werk graag in kleine groepjes, zodat er voldoende aandacht is voor de wensen van elke cursist. Voor de zwangeren die geen cursus kunnen volgen, is er de mogelijkheid om een individuele cursus te volgen of een workshop voor beide partners aan huis. De individuele cursus is in­clusief lichaams- en voetreflexmassage. Daarnaast bied ik Yogafit voor na de bevalling. Een serie van 4 lessen, om je lichaam stapsgewijs weer in vorm te krijgen. Met veel liefde en plezier heb ik gedurende de afgelopen vier jaar de aanstaande moeders en tegelijkertijd de kinderen in de buik mogen begeleiden in de magische tijd van hun zwanger­schap. Heb je vragen, bel me gerust!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply