Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ontspannen en zelfverzekerd naar de brugklas
  Rate this post

  Voor veel kinderen is de overgang naar de brugklas een spannende stap. Afscheid nemen van de vertrouwde basisschool en opeens weer de jongste zijn op school. Een heleboel nieuwe vakken krijgen, de weg zoeken naar de lokalen en wennen aan elk uur een andere docent.

  Door het volgen van de brugklastraining ‘Brugklas Bikkels’ begint je kind ontspannen en zelfverzekerder aan het jaar in de brugklas. De training wordt gegeven in een kleine groep en bestaat uit spelvormen en oefeningen.
  Tijdens de training wordt aandacht besteed aan de ongeschreven regels op de middelbare school, vrienden maken en houden, het voorkomen van pestgedrag en het omgaan met kritiek. Ook leert je kind hoe het invloed kan hebben op de eigen gedachten, gevoelens en gedrag, leert het relativeren en ontwikkelt het een persoonlijk plan van aanpak.
  De training bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1,5 uur per keer. Vóór de start van de training vindt er een intakegesprek met de ouders plaats. Het traject bevat twee evaluatiemomenten met de ouders. Na iedere bijeenkomst worden er oefeningen meegegeven. Ouders ontvangen na elke bijeenkomst een brief met een samenvatting en tips om hun kind thuis te ondersteunen. De kosten bedragen € 250,-. Voor elke training wordt 1 plaats met 75% korting gereserveerd voor een kind uit een inkomenssituatie rond het bijstandsniveau. De training is ook individueel te volgen. Dan geldt een uurtarief van € 65,-.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply