Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ontspannen naar de middelbare school
  Rate this post

  Sommige jongeren voelen zich heel erg gespannen als ze een prestatie moeten leveren, anderen vinden het contact met leeftijdgenoten lastig.

  Wij helpen kinderen en jongeren op weg om deze problemen aan te pakken. Dat kan bijvoorbeeld door een van onze cursussen te volgen.

  Sociale Vaardigheidstraining
  Voel jij je soms onzeker en kwetsbaar in de omgang met andere kinderen? Word je uitgedaagd of gepest? En is het soms moeilijk om contact te maken of om contact te onderhouden met leeftijdgenoten? Voel je je dan angstig, boos, of verdrietig? Bij onze Sociale Vaardigheidstraining werken we aan het vergroten van het zelfvertrouwen. We laten kinderen allereerst zien en ervaren dat ze als mens een goed mens zijn. In een veilige groep, waarin kinderen een positieve ervaring met leeftijdsgenoten kunnen opdoen, stimuleren we kinderen ook om naar hun eigen aandeel in de situatie te kijken. We bespreken wat er goed gegaan is en wat er nog niet zo goed gaat. Tot slot geven we concrete tips en adviezen, die thuis en op school uitgeprobeerd kunnen worden.

  Brugklastraining
  Vind jij het spannend om na groep 8 naar de brugklas te gaan? Wij kunnen je hierbij helpen! Tijdens de training bespreken we met elkaar hoe je het beste met deze nieuwe situatie om kunt gaan. We geven tips over het omgaan met nieuwe, onbekende leeftijdsgenoten, bekijken lesroosters en leggen uit hoe je er mee moet omgaan. We geven tips over het plannen van huiswerk én we bespreken hoe je het beste kunt leren. Tot slot behandelen we allerlei vragen die jullie hebben.

  Examenvreesreductietraining
  Iedereen die een examen moet doen, zal zich min of meer gespannen voelen en zal wel eens een beetje piekeren over dit examen. Een beetje spanning is nuttig: die helpt je te focussen, verhoogt de concentratie en zet aan tot betere prestaties. Maar als zenuwachtigheid en piekeren heel sterk zijn en gezonde spanning doorslaat naar angst, kan er sprake zijn van examenvrees.
  Examenvrees hangt samen met gedachten en denkpatronen die een angstig gevoel veroorzaken. Als je last hebt van examenvrees, ben je meer gericht op de angst voor het examen dan op het examen zelf. Het kan gebeuren dat je daardoor beneden je mogelijkheden presteert en minder goede resultaten behaalt.

  Stop de negatieve gedachten en leer de angst onder ­controle te houden!

  Bij de Examenvreesreductietraining van Quadraat leer je, samen met leeftijdgenoten, om te gaan met angst voor het examen. Je leert de negatieve gedachten die jou blokkeren te herkennen en ze te vervangen door positieve gedachten. Je leert ook hoe een effectieve voorbereiding eruitziet en hoe je de examenstof efficiënt kunt bestuderen.

  Over Quadraat
  Bij Quadraat werken orthopedagogen, psychologen, logopedisten, remedial teachers en masters special educations needs. Gezamenlijk bieden wij, ieder vanuit de eigen expertise, maar vanuit een gezamenlijke visie, een breed scala aan diensten.

  Wil je meer weten? Kijk eens op onze website, of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply