fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Ontspannen tot lang na de zomervakantie

  Zomervakantie: heerlijk een paar weken niets móéten. Je ‘s ochtends nog een keer omdraaien of juist lekker vroeg op om met het hele gezin naar het strand te vertrekken. Tijd om dat ene boek eindelijk uit te lezen, tot laat in de avond buiten zitten of je favoriete serie eindelijk afkijken.

  Kortom, je hebt heerlijk kunnen ontspannen, maar nu is het weer tijd voor het ‘gewone leven’. Het liefst zou je dat ontspannen gevoel zo lang mogelijk vast blijven houden, maar hoe doe je dat?

  Balans herstellen
  Een effectieve manier om jezelf in balans te houden óf je balans te herstellen is Reiki. Reiki betekent letterlijk vertaald uit het Japans: kracht van de zon. Het is een vorm van energieoverdracht op de chakra’s door middel van de handen. De helende energie helpt zowel op lichamelijk en geestelijk als op spiritueel en emotioneel niveau. Hierdoor komt je lichaam weer in balans en wordt het zelfherstellend vermogen van je lichaam geactiveerd.

  Ontspannen en energiek
  Marjolein Kret is coach en onder andere gespecialiseerd in Reiki. Ze zet een korte reiki-behandeling in als onderdeel van haar coachingssessies omdat je op die manier eerder in balans bent. ‘Reiki wordt ervaren als zeer ontspannend en verlichtend. De energie van je lichaam gaat weer stromen en dit wordt waargenomen. Na een Reiki-behandeling kun je nog weken lang voelen dat je lichaam bezig is om te herstellen. Ook het ontspannende gevoel werkt nog lang door. Tegelijkertijd kun je je ook energieker voelen. Voor een behandeling houd je gewoon je kleding aan. Je werkt op energie-niveau dus er vindt geen huidcontact plaats.’

  Ontladen
  Tijdens een Reiki-behandeling wordt je omgeven door rust. Zelfs wanneer tijdens de behandeling nare gevoelens of vervelende herinneringen naar boven komen, blijf je ontspannen. De eventuele verwerking wordt daardoor veel zachter. Het is een bijzondere en mooie manier om stress te ontladen.

  Bij Praktijk Heart & Mind kun je ook terecht voor:
  – HSP coaching
  – kinder- en gezinscoaching
  – hulp bij burn-out/stress
  – reiki
  – coaching
  – yoga
  – meditatie

  Ontspantip
  Visualiseer een goede zon boven je hoofd. Het zonlicht valt in stralen over je heen. Deze techniek werkt heel goed als je vermoeid bent of een oppepper nodig hebt!

  Wist je dat…
  … Reiki ook goed is voor kinderen die moeilijk in slaap kunnen komen?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply