Rate this post
 • Ontspannen door je zwangerschap heen
  Rate this post

  Wanneer je zwanger bent, breekt er een nieuwe periode in je leven aan, waarin er  allerlei veranderingen in je lichaam plaatsvinden. Om zo vitaal mogelijk je zwangerschap door te komen, is het een goed idee om je te laten masseren. Op die manier  kunnen zowel je lichaam als je geest tot rust komen.

  Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door het menselijk lichaam. Dit uit zich voor een groot deel in mijn werk als klinisch verloskundige. Om bij de unieke perioden van de zwangere betrokken te zijn, geeft een voldaan gevoel. Doordat ik mijn ervaring als verloskundige integreer tijdens de massage, wordt elke fase in de zwangerschap onder de loep genomen met daarbij de bijhorende klachten, zoals rug- en bekkenklachten, een verminderde bloedcirculatie, vochtophopingen, hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen en een verminderde stoelgang. De massage werkt niet alleen pijnverlichtend, maar ook zeer ontspannend. De baby zal de ontspanning van jou, de moeder, voelen en hier net als jijzelf van genieten.
  Tijdens de massage lig je op je rug op een warmwaterkussen dat is gevuld met water van ongeveer 40 graden. Dit maakt het liggen op de rug in de zwangerschap comfortabeler, en zo kan de rug ook met gemak gemasseerd ­worden. Daarnaast gebruik ik ook regelmatig het voedingskussen om je in een prettige houding neer te leggen.

  Vanaf 12 weken zwangerschap tot het eind van de zwangerschap kun je bij Sandra terecht voor een massage.
  Ben je zelf niet zwanger, maar is een familielid of vriendin dat wel? Dan is het wellicht een leuk idee om haar een massagebon cadeau te doen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply