Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ontspannen?
  Rate this post

  Je hoopt misschien dat je ‘maar’ een ­winterdip hebt, maar het probleem zit dieper. Je slaapt ’s nachts slecht, en overdag ben je moe, voel je je slecht en heb je maar weinig zin om leuke dingen te doen. Je hebt gewoon te weinig energie om de dag door te komen.

  Hoe kan het nou toch dat je last van stress hebt? Grote kans dat iets jou bezighoudt waardoor je gespannen bent en geen rust kunt vinden. Je piekert je suf en kunt het maar niet loslaten. Is dat bij jou inderdaad zo? Dan wordt het tijd om er wat aan te gaan doen, anders gaat het van kwaad tot erger.
  Het is belangrijk dat je leert om bepaalde dingen los te laten waar je toch niks aan kunt doen, en dat je leert om meer te genieten. Je kunt er natuurlijk niet jouw probleem of problemen mee oplossen, maar je kunt er wél anders tegenaan kijken. Daarmee ben je al een stuk geholpen, omdat je beter in je vel zit en niet meer voortdurend piekert en klachten hebt. En dát is waar mindfulness om draait.
  Angelique de Koning: ‘Ik geef al jaren mindfulness-trainingen, en heb gemerkt dat deze training heel veel goeds heeft gedaan voor mijn cursisten. Vaak kreeg ik na de training dan te horen dat mensen weer normaal konden slapen, of een gezonde balans in hun leven terugvonden.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply