Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Ontspanning begint bij je voeten

  Wanneer je ‘gewoon’ gezond bent, is jouw lichaam in balans en circuleert de energie probleemloos door jouw lichaam. Maar wanneer je te maken hebt met klachten als stress, dan is die balans ­verstoord. Dit kan leiden tot fysieke klachten zoals hoofdpijn of slapeloosheid met vermoeidheid als gevolg, wat gevolgen heeft voor het dagelijks functioneren.

  Voetreflexologie is een westerse therapievorm, gebaseerd op de eeuwenoude Egyptische en Chinese geneeskunde, en is een heel natuurlijke vorm van genezen. Hoe werkt het? Wanneer we gezond zijn, is er een goede energiedoorstroming in het lichaam. Wanneer die echter verstoord is, kan er ergens een blokkade ontstaan. Nu staan de reflexzones en -punten van de voet in verbinding met alle organen, spieren, pezen, botten en het bindweefsel. Door op de corresponderende plekken op de voet impulsen te geven, kan voetreflextherapeut Esther van der Landen organen weer in balans brengen. De doorbloeding verbetert, de afvalstoffen worden beter afgevoerd en het lichaam kan zichzelf weer herstellen. Het geeft rust, ontspanning en pijnverlichting.

  Preventief
  Met voetreflexologie zijn ook veel andere klachten te behandelen, waaronder menstruatieklachten, hoofdpijn, spijsverteringsklachten en allergieën. Voetreflexologie is daarnaast prima geschikt voor mensen die géén klachten hebben. In dat geval werkt de massage preventief en ter ontspanning.

  Vergoeding
  Esther heeft de beroepsopleiding Voetreflexologie gevolgd, de HBO-opleiding Voetreflexologie en medische vakken op HBO-niveau. Esther is aangesloten bij de beroepsverenigingen VBAG en RBCZ. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van het aanvullende pakket. Je hebt geen verwijzing van een arts nodig om een afspraak te maken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply