Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ontspanning door ademtherapie
  Rate this post

  Bij aanhoudende stress krijgen mensen vaak een ‘hoge’, gespannen ademhaling en zijn ze vergeten hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn en gemakkelijk en vrij te ademen. Met adem- en ontspanningstherapie (Methode van Dixhoorn) zorg je weer voor een ontspannen ademhaling, een weldaad voor lichaam en geest.

  Ademtherapie is het helpen herstellen van een natuurlijke en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is. Ontspanningstherapie is het je bewust worden en leren hanteren van lichamelijke en mentale gespannenheid. Beide therapieën samen bieden de middelen waarmee een mens in zichzelf de eigen spanning kan regelen, via aandacht, voorstelling, houding, beweging en ademhaling. Daarmee kun je ontdekken of een probleem samenhangt met een verhoogde spanning, die eigenlijk onnodig is en verminderd kan worden.
  In vier individuele sessies van ongeveer een uur onderzoeken we of jouw klachten te verhelpen zijn met ontspanning.
  De oefeningen kunnen zowel liggend, zittend of staand zijn. Ze zijn in principe voor iedereen uitvoerbaar en sluiten aan bij houdingen in het dagelijks leven. De oefeningen worden afgestemd op jouw behoefte en op wat je aankunt. Verder kan de behandeling ondersteund worden door zachte manuele technieken.
  De ervaringen die je opdoet tijdens de behandelingen en het oefenen thuis, spreken we samen door.
  Hierdoor kan inzicht ontstaan in de oorzaak van spanning en de factoren die spanning ­beïnvloeden. Van belang is dat je door dit proces handvatten krijgt om zelf spanning in je dagelijks leven te verminderen en in de ­toekomst te voorkomen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply