Rate this post
 • Ontspanning is wie je werkelijk bent
  Rate this post

  We leven een hectische tijd. De druk om te presteren en in hoog tempo te leven is groot. Dat geeft veel stress en vermoeidheid. Uit onderzoek is gebleken dat 85% van alle gezondheidsklachten stressgerelateerd is.

  Je lichaam bestaat uit energie. En toch kan het voelen alsof je geen energie hebt. Bij veel stress wordt de levenskracht op bepaalde plaatsen geblokkeerd. Hierdoor ontstaan fysieke en psychische klachten en ontstaat er een gebrek aan energie. Bij de yogales van Yokidoki gaat je energie weer stromen. Het is meer dan fysieke gymnastiek. Stilte wordt afgewisseld met activiteit, vloeiende bewegingen met houdingen in rust. Je wordt je bewuster van mentale patronen die je blokkeren en je krijgt meer inzicht in jezelf. Je hoofd wordt helder en je bent meer gefocust. Soms vragen de yoga-oefeningen van je om door te zetten, en dan juist weer om los te laten. De stilte, de rust en de ontspanning brengen je in contact met wie je werkelijk bent. Met yoga geef je je lichaam de kans weer in balans te komen.

  Het geheim van de adem
  Marien: ‘Ik krijg veel mensen die bij mij yoga volgen of een ademworkshop willen doen, omdat ze gestrest zijn. Ze hebben vaak last van een hoge en korte ademhaling, negatieve gedachten, hyperventilatie, paniekaanvallen of slaapproblemen of simpelweg vermoeidheid en te weinig energie. Met als yoga en specifieke ademhalingsoefeningen kun je veel van deze problemen oplossen.’ Ze legt uit: ‘In de adem zit veel Prana (Chi, levensenergie) en de adem verbindt je gedachten en je emoties met je lichaam. De manier waarop je ademhaalt zegt veel over hoe je op dat moment in je vel zit. Via de adem kun je het energie-niveau van je lichaam verhogen, afvalstoffen afvoeren en je leren je minder snel te laten meevoeren door allerlei emoties. In mijn lessen en workshops besteed ik naast de yogahoudingen dan ook veel aandacht aan de ademhaling.’

  Stress-reductiecursus
  Yoga-docente Marien van Os is ook Art of Living-teacher en geeft als vrijwilliger voor deze stichting intro-ademworkshops en Happiness-cursussen. Deze cursus is gebaseerd op inno­vatieve ademhalingstechnieken en processen (waar­onder yoga en meditatie) die het stressniveau blijvend verlagen en de helderheid van geest en innerlijke rust vergroten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply